Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η NASA στέλνει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους -Δέχεται προτάσεις για το περιεχόμενό του από όλους (Εκόνες)

Έπειτα από την ανακάλυψη του εξωπλανήτη Γκλίζε 832c, η NASA ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εν λόγω πλανήτης είναι κατάλληλος για ζωή άρα δεν αποκλείεται η ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού.
Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Γη, για την ακρίβεια η απόσταση είναι 16 ετών φωτός. Ο Γκλιζέ 832c είναι πενταπλάσιος της Γης.


Η NASA ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους.
Συγκεκριμένα έπειτα από την ολοκλήρωση της μελέτης του Πλούτωνα, το 2015 η NASA σκοπεύει να στείλει στο σκάφος ένα ψηφιακό μήνυμα. Όταν το σκάφος βγει από το ηλιακό μας σύστημα θα μεταφέρει μαζί του και το μήνυμα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θεωρεί ότι μελλοντικά ενδέχεται να λάβει το μήνυμα κάποιος εξωγήινος πολιτισμός. Ωστόσο ο Στέφεν Χόκινγκ, προειδοποιεί ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αντιληπτές οι φιλικές προθέσεις το μηνύματος που ενδέχεται να πάρουν οι εξωγήινοι.
Η επίσημη ανακοίνωση για την αποστολή και το περιεχόμενο του νέου μηνύματος θα γίνει στο τέλος Αυγούστου και η ΝΑSA δέχεται προτάσεις από οποιονδήποτε στον κόσμο. Σημειώνεται ότι το σκάφος θα έχει επικοινωνία με τη Γη άρα θα υπάρχει η δυνατότητα το μήνυμα να αλλάξει στην πορεία.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου