Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Κίνα: Φονικός σεισμός 6,3 Ρίχτερ με τουλάχιστον 175 νεκρούς(Βίντεο)

Έγινε κυρίως αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν - Σκηνές πανικού στους δρόμους - Τουλάχιστον 1.400 τραυματίες και 180 αγνοούμενοι. Θλιβερή κατάληξη φαίνεται πως είχαν τουλάχιστον 150 άνθρωποι, εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.

Ειδικότερα, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 34 νεκρούς και 100 τραυματίες.



Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Xinhua, οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 175», ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 1.400. Στους 180 ανέρχονται οι αγνοούμενοι.



Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) και έγινε κυρίως αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επικοινωνίες στην περιοχή έχουν πληγεί.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα.



















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου