Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπρος: Μυστικό ραντεβού Στρος Καν για επενδύσεις-Αποκάλυψη της εφημερίδας Φιλελεύθερος

Είχε μια και μόνη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών - Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ είναι πλέον πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο που εκπροσωπείται στην Κύπρο.
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο τέως πανίσχυρος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»ο Στρος Καν, είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να κρατήσει τη συνάντηση μυστική. Είχαν συνομιλίες επί δύο ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντομινίκ Στρος Καν ήρθε στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν:

Πρώτον, για τα χρεόγραφα του ενός δισεκατομμυρίου, που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση και δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του ο γνωστός δικηγόρος Πολάκης Σαρρής, ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του έγιναν όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις.

Να σημειωθεί ότι η LSΚ έχει κι άλλες επενδύσεις στην Κύπρο και τώρα το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Στρος Καν είναι σύμβουλος σε πολλές εταιρείες, αλλά και κυβερνήσεις και οι πληροφορίες που συγκέντρωσε είναι χρήσιμες για τις δραστηριότητες κι άλλων εταιρειών, που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες επενδύσεων διεθνώς.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου