Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μυστήριο: Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο παρακολουθεί αστροναύτες στο διάστημα!

Ένα αγνώστου προελεύσεως ιπτάμενο αντικείμενο καταγράφηκε σε πλάνα της NASA να παρακολουθεί δύο αστροναύτες, έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Οι αστροναύτες Reid Wiseman και Alexander Gerst, από τον Ευρωπαϊκό Σταθμό Διαστήματος, είχαν βγει έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν μια σειρά επισκευών. Το βίντεο της NASA, που κατέγραφε τον διαστημικό περίπατο των δύο αστροναυτών και έχει διάρκεια πέντε λεπτά, «συνέλαβε» ένα μυστήριο αντικείμενο που παρακολουθούσε τους δύο άντρες μέσα στο βαθύ σκοτάδι του διαστήματος!



Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο είναι ορατό στο βίντεο μόνο για πέντε δευτερόλεπτα και με δυσκολία διακρίνεται στη άβυσσο που μεσολαβεί μεταξύ της γης και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το περίεργο συμβάν σημειώθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, αλλά μέχρι σήμερα η NASA δεν έχει σχολιάσει το γεγονός!



Οι δύο αστροναύτες, που ανήκουν στην διαστημική αποστολή Expedition 41, είχαν βγει στον εξωτερικό χώρο του Διαστημικού Σταθμού για να αποθηκεύσουν σε ειδικό σημείο μια σπασμένη αντλία ψύξης, αλλά και για να εγκαταστήσουν ένα μηχάνημα που θα παρέχει εφεδρική ισχύ στον εξωτερικό ρομποτικό βραχίονα του διαστημόπλοιου.



Είναι απορίας άξιο αν και σήμερα που οι δύο άντρες θα πραγματοποιήσουν ξανά έναν περίπατο στο διάστημα,  το ίδιο «αντικείμενο - αίνιγμα» θα παρακολουθεί τις κινήσεις τους... Οι δύο αστροναύτες πρόκειται να αντικαταστήσουν έναν ελαττωματικό ρυθμιστή τάσης και να μετακινήσουν φωτογραφικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί  από τα πληρώματα του επόμενου έτους.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου