Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Φόβοι για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον(Βίντεο)

Εικόνες χάους από τον κατακλυσμό στην Αθήνα - Πάνω στα αυτοκίνητα ανέβηκαν πολίτες για να σωθούν από το ποτάμι των νερών της βροχής σε Περιστέρι, Ίλιον, Νίκαια - Από την ισχυρή βροχή παρασύρθηκαν άνθρωποι και αυτοκίνητα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και έκλεισαν δρόμοι - Προς τις βόρειες περιοχές της Αττικής κινείται το κύμα της κακοκαιρίας - Μαρτυρίες εγκλωβισμένων
Η κατακλυσμιαία βροχή προκαλεί χάος στην Αθηνα. Από περίπου τις 15:30 το μεσημέρι το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλεί τεράστια προβλήματα.




Στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής διεξάγεται αυτή την ώρα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η στάθμη του νερού από τις σφοδρές βροχοπτώσεις ξεπέρασε τα δύο μέτρα και εντός του πάρκινγκ βρίσκονται περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα πελατών.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκφράζουν ακόμη και το φόβο στο υπόγειο να υπάρχει εγκλωβισμένος πολίτης, καθώς δεν έχουν εντοπίσει τους οδηγούς όλων των οχημάτων.

Περίπου 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. 

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι ξεπερνούν τις 300 οι κλήσεις για απάντληση υδάτων που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από περιοχές κυρίως της Δυτικής Αττικής.




Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Περιστέρι όπου αναφέρθηκαν παρασύρσεις αυτοκινήτων από τα νερά της βροχής, όπως στην οδό Αγίου Ιεροθέου. Σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά.



Στη λεωφόρο Θηβών, στη συμβολή της με την Ιδομενέως οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η βοήθεια των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Σε πολλά σημεία της η λεωφόρος Θηβών έχει κλείσει ήδη από το πολύ νερό.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Τα νερά παρέσυραν γυναίκα με το μωρό της

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ο φοροτεχνικός Απόστολος Αλωνιάτης ο οποίος παρασύρθηκε από το ποτάμι της βροχής ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του επί της λεωφόρου Θηβών στο Περιστέρι «το ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο άλλο».

«Το ποτάμι κατέβαινε από το Περιστέρι προς την λεωφόρο Καβάλας», συνεχίζει ο κ. Αλωνιάτης και λέει από την συμβολή της Θηβών με την οδό Σουλίου μέχρι την διασταύρωση της Θηβών με την Πελασγίας δεκάδες αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, είχαν παρασυρθεί από την βροχή ή είχαν στοιβαχθεί το ένα πάνω στο άλλο.

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, λέει ο κ. Αλωνιάτης και μεταφέρει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας από την παράσυρση μιας γυναίκας με το μωρό της από τα ορμητικά νερά. «Η οδηγός με την οποία συγκρούστηκε το αυτοκίνητό μου χρειάστηκε να διασωθεί από άλλους οδηγούς που την έδεσαν με σκοινί για να μην την παρασύρει το ποτάμι του νερού», λέει ο κ. Αλωνιάτης στο protothema.gr.

Αφού υποχώρησαν τα ορμητικά νερά, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο κ. Αλωνιάτης, τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν κινούνταν.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ατύχημα στη συμβολή της Θηβών με την οδό Σουλίου και κατά πληροφορίες μία οδηγός κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα νερά της βροχής.







Εν τω μεταξύ από την ώρα της σφοδρής βροχόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής έως το βράδυ, οι οδηγοί σε όλη την Αττική αντιμετώπισαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό στον Κηφισό ήταν κολλημένα για ώρες και στα δύο ρεύματα, καθώς ήταν αρκετοί οι κλειστοί δρόμοι, ειδικά στα δυτικά προάστια, λόγω της πλημμύρας.





ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου