Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΟΜΗΡΟ

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, μέσω του οποίου αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, αλλά και τουλάχιστον άλλων 15 ανδρών, φερόμενα μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, διακρίνονται οι δήμιοι και τα θύματά τους να βαδίζουν ανά δυάδες, οι πρώτοι πίσω από τους δεύτερους. Στη συνέχεια, οι τζιχαντιστές παίρνουν από ένα μεγάλο μαχαίρι ο καθένας, ρίχνουν το θύμα τους στο έδαφος και το αποκεφαλίζουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο βίντεο της εκτέλεσης του Κάσιγκ δε φαίνεται η στιγμή του αποκεφαλισμού του. Ένας μασκοφόρος ωστόσο άνδρας που στέκεται όρθιος με ένα κομμένο, ματωμένο κεφάλι στα πόδια του ακούγεται να λέει με βρετανική προφορά:
«Αυτός είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, Αμερικανός πολίτης. ο Πίτερ ο οποίος πολέμησε κατά των Μουσουλμάνων στο Ιράκ υπηρετούσε ως στρατιώτης στον αμερικανικό στρατό, αλλά τώρα δεν έχει πολλά να πει».
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο την οποία εξετάζουν Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωμαχούσοι, ενώ δεν είναι επίσης δυνατόν να διευκρινιστεί αν ο μασκοφόρος είναι ο αποκαλούμενος «Τζιχάντι Τζον», ο άνθρωπος που φέρεται ότι εκτέλεσε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.
«Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη ενός ακόμη βίντεο και αναλύουμε το περιεχόμενό του. Αν είναι αληθινό, τότε πρόκειται για ένα ακόμη φρικτό έγκλημα», ανέφερε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.
«Είμαστε ενήμεροι για ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη, του Πίτερ Κάσιγκ, από το ΙΚ. Οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονται ώστε να διαπιστώσουν το συντομότερο δυνατό τη γνησιότητά του», αναφέρει από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Μπερναντέτ Μίχαν, καταλήγοντας:
«Αν επιβεβαιωθεί, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας από τη φρικτή δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού, εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση και εκφράζουμε τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».
peter-kassig-
Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει (στο βίντεο του αποκεφαλισμού του βρετανού Άλαν Χένινγκ) ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, στο ίδιο βίντεο τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν και αρκετούς Σύριους στρατιωτικούς, με το Aljazeera να κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 πιλότους και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
«Στον Ομπάμα το σκυλί της Ρώμης, σήμερα σφάζουμε στρατιώτες του Μπασά και αύριο θα σφάξουμε τους δικούς σου στρατιώτες. Με την άδεια του Θεού θα τσακίσουμε την τελευταία σταυροφορία», ακούγεται να λέει ένας άλλος μασκοφόρος άνδρας πριν αποκεφαλίσει έναν από τους Σύριους.
Ο νεαρός Κάσιγκ, ο οποίος ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ. Ήταν ο πέμπτος όμηρος του ΙΚ που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές από τον Αύγουστο…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου