Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΟΔΑ ΜΕ «ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ» ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο τέλος της χρονιάς θα επιβραβεύουν όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις με... πλούσια δώρα, αυτοκίνητα και χρηματικά ποσά! Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα.
Aπίστευτο κι όμως ελληνικό!
Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ως πρόταση προς την τρόικα - μεταξύ άλλων προτάσεων  - και την «μετατροπή» των αποδείξεων σε λαχειοφόρο αγορά με την πεποίθηση ότι θα γίνεται κλήρωση και θα μοιράζονται δώρα σε αυτούς που ζητούν αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούν μάλιστα ότι θα συγκεντρώσουν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το μέτρο σύμφωνα με πληροφορίες θα συνδεθεί είτε με την ίδια την απόδειξη, είτε με την φοροκάρτα ή την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Ως επιχείρημα, το οικονομικό επιτλείο προβάλει μία λεπτομερή έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτενή τεκμηρίωση για τη μεγάλη επιτυχία παρόμοιων προγραμμάτων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία. Εάν τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας ήταν 1,6 δισ. ευρώ ετησίως, σε αυτό το στάδιο, για την Ελλάδα τα προσδιορίζει σε τουλάχιστον επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.
Το παραπάνω μέτρο έχει έρθει πολλές φορές στο τραπέζι των διαβουλεύσεων από διαφόρους υπουργούς Οικονομικού πλην όμως έχει απορριφθεί ως μη εφαρμόσιμο.
Η πρόταση έγκειται σε κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα κλπ) ή χρηματικών επάθλων με βάση τον αριθμό της κάθε «λαχνού» (μοναδική απόδειξη συναλλαγής).
Τα έπαθλα μπορεί να είναι μεγαλύτερα αν γίνεται μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος της χρονιάς (πχ με βάση τον αριθμό του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου που θα κληρωθεί) αλλά θεωρείται πως μπορεί να επιδράσει αποτελεσματικότερα στη συνείδηση των πολιτών αν γίνονται περισσότερες μηνιαίες κληρώσεις, ώστε να ανακοινώνονται πιο συχνά ονόματα «τυχερών» φορολογουμένων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου