Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι Σκοπιανοί το…χαβά τους : “Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει όνομα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου”!

“Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που φέρει το όνομα του μεγάλου αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας, το οποίο κατά την περίοδο της μεγαλύτερης επέκτασής του, έφθασε μέχρι την Ινδία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η σχέση μας με τον παγκόσμιο ηγέτη και βασιλιά, Μέγα Αλέξανδρο”, είπε ο καθηγητής του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, Βίκτορ Λίλτσιτς και πρόσθεσε:

“Η καρδιά του αρχαίου βασιλείου ονομάζεται σήμερα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Από εδώ πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν επέστρεφε το 335 π.Χ. από την εκστρατεία που έκανε κατά των Τριβαλλών στο Δούναβη. Πέρασε από τα εδάφη μας, είδε τα ποτάμια μας, είδε τις πόλεις μας, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.



Ο νεαρός βασιλιάς Αλέξανδρος, μόλις ανέβηκε στο θρόνο, πριν αναχωρήσει για τις χώρες της ανατολής «για να δει από πού ανατέλλει ο ήλιος», προχώρησε προς το Δούναβη για να διευθετήσει την κατάσταση στα βόρεια σύνορα, όπου γίνονταν επιθέσεις από τους Τριβαλλούς και τους Ιλλυριούς. Στο δρόμο της επιστροφής του, διάνυσε 700 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 350 ήταν μέσα στη χώρα μας τη σημερινή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (το κράτος των σλαβοσκοπιανών δηλαδή).

Τότε ο Αλέξανδρος πέρασε μέσα από 18 δήμους, διάβηκε από το Ντεβέ Μπαΐρ, μέσα από τις πόλεις Γκράνιτσε- Μλάντο Ναγορίτσανι, τότε Βυλάζωρα, Στόβους και τις κοιλάδες του Τσέρνα (Εριγώνας), του Μαρίοβο, του Βαρντάρ (Αξιού) και προχώρησε προς το Μοναστήρι όπου ήταν η αρχαία πόλη ‘Αντάνια’ της φυλής Αντάνι (Антани) και από εκεί πέρασε στη Λυγκιστίδα ή κατέβηκε προς την Καστοριά, αλλά μπορεί να πήγε και στη Λυχνιδός (Αχρίδα). Αυτή η διαδρομή που παρουσιάζεται από τον χρονογράφο Αριάν στο έργο του «Anavaza» ( εννοεί: Αρριανός- Ανάβασις Αλεξάνδρου), επιβεβαιώνεται, μάλιστα, από τα αρχαία ευρήματα και νομίσματα που βρέθηκαν σε αυτές τις περιοχές.

Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας και την προϊστορία μας, πρέπει να διατηρήσουμε και να τονίσουμε αυτά τα ευρήματα που δίνουν υπερηφάνεια σε εμάς τους «Μακεδόνες», τόνισε ο καθηγητής Λίλτσιτς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με τίτλο: Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».



(Το προπαγανδιστικό αυτό κείμενο των Σλάβων – αναλυτικά ή περιεκτικά- έχει δημοσιευθεί από την πλειονότητα των ΜΜΕ –έντυπα και τηλεόραση- του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM. Σύμφωνα με το echedoros-a.gr οι φωτό είναι από τη ‘Νόβα’, ‘Βέτσερ’ και ‘Σίτελ’).
 
 
Πηγή: makeleio.gr
 
ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου