Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εκστρατεία σε όλα τα επίπεδα στη σκιά της αρνητικής έκθεσης του ΓΓ - Σε πλήρη κινητοποίηση η Λευκωσία


Λευκωσία: Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι διπλωματικές αποστολές της Κύπρου στο εξωτερικό, ενώ διεξάγονται έντονες παρασκηνικές διαβουλεύσεις ενόψει της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Αϊντα στις 26 Ιανουαρίου και του ψηφίσματος που αναμένεται να εκδοθεί.

Οι διαβουλεύσεις διεξάγονται στη σκιά της αρνητικής έκθεσης του Γενικού Γραμματέα, Μπαν Κι Μουν για ανανέωση της θητειας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Λευκωσία κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους Επιτρόπους και επαφές με συναδέρφους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ανάλογες επαφές θα έχει και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος θα επισκεφθεί διάφορες πρωτεύουσες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συνεχίζονται ταυτόχρονα οι επαφές με τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενόψει της έγκρισης ψηφίσματος, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Ο Εκπρόσωπος απέρριψε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε δεκτης τηλεφωνημάτων από πρεσβευτές κρατών, οι οποίοι παρουσιάζονται ενοχλημένοι από την κριτική που άσκησε.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου