Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Reuters: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Σκοπός να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές για το κλείσιμο του υφιστάμενου πακέτου διάσωσης
Τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα μέσω εξάμηνης παράτασης του μνημονίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, για το κλείσιμο του υφιστάμενου πακέτου διάσωσης.



Το υφιστάμενο πρόγραμμα δανεισμού, που ήδη έχει παραταθεί κατά δύο μήνες, ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και όπως αποκάλυψαν στο πρακτορείο Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι
-οι οποίοι θέλησαν να διατηρούσουν την ανωνυμία τους- οι Βρυξέλλες εξετάζουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έως και έξι μήνες.

«Θα υπάρξει επέκταση του προγράμματος και μετά τον Φεβρουάριο», είπαν σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο πρακτορείο, σημειώνοντας, μάλιστα, πως αυτό είναι «αναπόφευκτο».

Όπως τονίζει το Reuters, η Αθήνα προσδοκούσε την αντικατάστασή του με μια Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Προϋποθέσεων(ECCL) από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, την οποία όμως δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ.

Σημειώνεται πως για να παραταθεί το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου