Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Iπτάμενους δίσκους» σχεδίασε η Airbus(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ο νέος σχεδιασμός της Airbus πάρει έγκριση, τότε το τοπίο στα αεροπορικά ταξίδια πρόκειται να αλλάξει και να πάρει πιο… κυκλικό σχήμα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της Airbus SAS, το οποίο έχει υποβληθεί στο European Patent Office, το νέο αεροσκάφος θα έχει σχεδιασμό που θυμίζει… ντόνατ, που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα κάθονται κυκλικά κι όχι σε σειρές όπως κάθονταν ως τώρα, θυμίζοντας επιστημονική ταινία της δεκαετίας του ’50.

Αν ποτέ κατασκευαστεί ένα τέτοιο αεροσκάφος, δεν θα έχει τα 2 φτερά, ουρά και το συμβατικό σκελετό που γνωρίζουμε ως σήμερα. Αντίθετα, τα φτερά θα είναι σχηματισμένα έτσι ώστε να περικλείουν τόσο το σκελετό, όσο και την ουρά του αεροπλάνου, ενώ στο εσωτερικό η καμπίνα των επιβατών θα είναι κυκλική με «τρύπα» στη μέση (εξ ου και ο παραλληλισμός του με ντόνατ).
   



Σε αυτό το αντισυμβατικό σχήμα, η οικονομική θέση και η premium οικονομική θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο και η business στον εσωτερικό, ενώ ο σχεδιασμός αυτός φανερώνει πληθώρα πλεονεκτημάτων σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού προσφέρει περισσότερο χώρο, μεταξύ άλλων.

Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν και διάφοροι προβληματισμοί, όπως το πώς θα αντιδράσουν οι επιβάτες που δεν θα βρίσκονται κοντά σε παράθυρο, ενώ η επιβίβαση και η αποβίβαση θα χρειαστεί νέες προσαρμογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω είναι μόλις μία από τις 6 χιλιάδες ιδέες που οι μηχανικοί προτείνουν κάθε χρόνο, οπότε έχουμε ακόμη πολλά να δούμε και να περιμένουμε.

Eδώ μπορείτε να δείτε τα μεγαλόπνοα σχέδια της Airbus:


crashonline

ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου