Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Η Daily Mail παρουσιάζει, σε ένα χάρτη, την τρομακτική άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, της τρομοκρατικής οργάνωσης που απειλεί πλέον και την Ευρώπη.
Η γέννηση της οργάνωσης εντοπίζεται πίσω στο 2003, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Ιράκ.
Τότε απαριθμούσε 1.000 περίπου μαχητές, αριθμός που έχει ωστόσο ξεπεράσει πλέον τους 30.000. Καθώς όμως πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο ΙΚ, ο αριθμός αυτός μπορεί να αγγίζει και τους 200.000 σημειώνει το δημοσίευμα.

Το αιματηρό πέρασμα της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν περιορίζεται πλέον στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, αλλά σιγά-σιγά μοιάζει να απειλεί τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, αναφέρει η Daily Mail.
Η οργάνωση, που βρίσκεται πίσω από τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία και τη Δανία, έχει υπό τον έλεγχό της περιοχές στο Ιράκ, τη Συρία και πιο πρόσφατα τη Λιβύη, ενώ δομές της εντοπίζονται στην Τουρκία, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Αλγερία.
Ο πόλεμος κατά της Δύσης που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος, φαίνεται να λαμβάνει πλέον τρομακτικές διαστάσεις, τη στιγμή που ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ προσπαθεί, με αεροπορικές κυρίψς επιδρομές, να πλήξει στρατηγικούς στόχους της οργάνωσης, ενώ στο έδαφος, Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά δίνουν τη δική τους ηρωική και δύσκολη μάχη κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών.
Δείτε στο χάρτη που δημοσιεύει η Daily Mail, την τρομακτική εξάπλωση της οργάνωσης.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου