Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Χάος στα Σκόπια-Βγήκαν τα τεθωρακισμένα στους δρόμους(ΦΩΤΟ)

Σκηνικό πολέμου θυμίζει τις τελευταίες ώρες η πόλη Κουμάνοβο στα Σκόπια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τεθωρακισμένα και ελικόπτερα για την εξουδετέρωση ένοπλης ομάδας που εισήλθε στην περιοχή από το Κόσοβο.
Ανεπίσημες πληροοφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα κατά της οποίας επιχειρεί η αστυνομία συνδέεται με την εισβολή ενόπλων Αλβανών σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε των Σκοπίων, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, πριν από 20 ημέρες.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι 12 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων μερικοί σοβαρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Σκοπίων. Υπάρχουν, δε, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο και για νεκρούς.
Στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο επικρατούν σκηνές χάους, με πυροβολισμούς από διάφορες μεριές και πυρκαγιές σε σπίτια, ενώ ο πληθυσμός της αλβανόφωνης συνοικίας της πόλης είναι έντρομος.
Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 4 το πρωί.
Το Κουμάνοβο είναι μία πόλη περίπου 80.000 κατοίκων, η οποία απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.
Πριν από 20 ημέρες, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι περίπου σαράντα ένοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς.
Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα είχαν δέσει με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και είχαν χτυπήσει ακόμη έναν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το σημείο.





ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου