Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Μ.Ολμπράιτ βγήκε από τη "φορμόλη" και εμπλέκει την Ελλάδα στα επεισόδια του Κουμάνοβο (Βίντεο)

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ
 
Οι Αμερικανοί έβγαλαν την Μαντλίν Ολμπράιτ από τη «φορμόλη» και αυτή επιτέθηκε στην Ελλάδα εμπλέκοντάς την στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο. Το ανθελληνικό παραλήρημά της συνδέεται με τον αγωγό φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα μεταφέροντος ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Ένας αγωγός κόντρα στα σχέδια των ΗΠΑ που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον τορπιλίσουν.
Το «γεράκι» της κυβερνήσεως Μπίλ Κλίντον, η Μαντλίν Ολμπράιτ, σε συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων εξέφρασε την άποψη πως οι βίαιες αναταραχές στο Κουμάνοβο υποκινήθηκαν από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ή από τους Έλληνες. Κι αυτό το λέει όταν ήδη έχουν συλληφθεί οι ένοχοι και είναι γνωστή η ταυτότητά τους. Επρόκειτο για Αλβανούς εξτρεμιστές.  
 
«Όταν διαβάζουμε για τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, είναι πραγματικά ενοχλητικά. Και πάλι πρόκειται για ορισμένες εξτρεμιστικές ενέργειες και διασπάσεις σε διάφορες εθνοτικές ομάδες. Το ερώτημα είναι εάν το Κοσσυφοπέδιο συμμετέχει ή οι Έλληνες», δήλωσε η Ολμπράιτ και προανήγγειλε μάλιστα επέμβαση των Αμερικανών στην περιοχή. 
 
«Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση και τώρα ήρθε η ώρα για εμάς να λάβουμε κάποια μέτρα, και όχι όταν η κατάσταση γίνει δυσκολότερη», είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και συνέδεσε μάλιστα τις πρόσφατες αναταραχές με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
 
«Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω την τρέλα για το ζήτημα της ονομασίας και δεν γνωρίζω πότε θα επιλυθεί το θέμα, αλλά σήμερα όλοι την αποκαλούμε ‘Μακεδονία’», υποστήριξε, συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά της στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων. 
 
Η χρονική στιγμή που η Ολμπράιτ, που όλοι γνωρίζουν το ρόλο της στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ιδίως στην περιοχή των Βαλκανίων, αποφάσισε να παρέμβει κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και συνδέεται σαφώς με το θέμα του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. 
 
Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι ΗΠΑ, αφού τους χαλάει τα σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα συμφέροντα της Μόσχας σημαντικά. Τον ίδιο συσχετισμό, ότι δηλαδή τα επεισόδια στο Κουμάνοβο σχετίζονται με τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, έκανε και ο αναλυτής γεωπολιτικής, Μάρκο Γκάσιτς, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο RT.
 
Κάτι που επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του defencenet.gr για αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» και της διάτρησης του ορθόδοξου τόξου από Αθήνα και Βελιγράδι μέχρι τη Μόσχα.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στάση και η συμπεριφορά του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το RT δήλωσε ότι «η κατάσταση στη χώρα προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για την προσήλωση της κυβέρνησης της χώρας στις δημοκρατικές αρχές και αξίες».
 
Επίσης, δεν είναι τυχαίες ούτε οι δηλώσεις του κομισάριου της ΕΕ για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να «συνεργαστεί με την αντιπολίτευση», ούτε το γεγονός ότι η Βουλγαρία, η οποία παίζει το παιχνίδι της Δύσης, αύξησε τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με τα Σκόπια. 
 
Φαίνεται λοιπόν πως στήνεται ένα «παιχνίδι» στα Σκόπια με ευρύτερες πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις που αφορούν και την Ελλάδα. Μέχρι που μπορούν να το φτάσουν, μένει να το δούμε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου