Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δανειστές φοβήθηκαν τις επερχόμενες "πιστολιές" κατά ΔΝΤ και ΕΚΤ και δίνουν 10,9 δισ. ευρώ για να πληρωθούν οι δόσεις! TO TAΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ "ΤΑΡΑΞΕ" ΤΑ ΝΕΡΑ

Tρέχουν να προλάβουν οι δανειστές τις επερχόμενες "πιστολιές" κατά ΕΚΤ και ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση και εγκαταλείπουν την σκληρή γραμμή καταθέτοντας πρόταση που θα περιλαμβάνει παράσταση μέχρι το τέλος του χρόνου του τρέχοντος προγράμματος.
 
Σύμφωνα με την πρόταση, τα 10,9 δισ. του EFSF που προορίζονται να την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας  Die Zeit, ο Μάριο Ντράγκι, σε συνεννόηση με τους δανειστές έχουν συμφωνήσει στην συγκεκριμένη πρόταση, με την Ελλάδα σε αντάλλαγμα της επέκτασης του ισχύοντος προγράμματος, να είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Καγκελαρία.
 
Δεν είναι ξεκάθαρο όμως ποιες μεταρρυθμίσεις έχουν συμφωνηθεί. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρουπολη σίγουρα "τάραξε" τα νερά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου