Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Drone origami συναρμολογείται και διαλύεται μόνο του(Βίντεο)

Παρόλο που τα σημερινά drones έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά μικρά, είναι ανιχνεύσιμα. Τι θα λέγατε όμως για ένα drone που είναι εξαιρετικά μικρό, το οποίο θα μπορούσε να αναδιπλωθεί για να γίνει ακόμη μικρότερο ή και να διαλυθεί απομακρύνοντας έτσι κάθε ίχνος της ύπαρξής του;

Ερευνητές από το MIT κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν δημιουργώντας ένα drone το οποίο είναι 1.7 εκατοστά σε μήκος. Αν και μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί και δεν παραπέμπει σε drone, ενεργοποιείται με κάποια πηγή θερμότητας και αφού αλλάξει το σχήμα του θα ξεκινήσει να κινείται ή και να κολυμπάει με ταχύτητα 3cm/s.




Αν και ομολογουμένως είναι αργό, το σχέδιο και οι δυνατότητές του είναι αυτές που προκαλούν εντύπωση. Η κίνησή του δημιουργείται από ένα ζευγάρι μαγνήτες νεοδυμίου οι οποίοι ανοιγοκλείνουν και προκαλούν την κίνηση. Αφού το drone ολοκληρώσει την αποστολή του, μπορείς να το διαλύσεις ρίχνοντάς το σε ένα δοχείο με acetone, αφήνοντας πίσω μόνο τους μαγνήτες.


Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μια τέτοια συσκευή θα έχει αρκετές εφαρμογές στο μέλλον και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πως συμπεριφέρεται η ομολογουμένως παράξενη αυτή συσκευή.

techblog
ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου