Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Κύπρος:Στη φυλακή για χρέη πατέρας τεσσάρων παιδιών - Η συζυγός του θα γεννήσει σε τέσσερις ημέρες το πέμπτο τους παιδί

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης
Από το philenews

Λευκωσία: Πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και με ετοιμόγεννη σύζυγο βρίσκεται στη φυλακή για αστικό χρέος της αδελφής του, την οποία εγγυήθηκε σε δάνειο τοπικής Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας.

Πρόκειται για 33χρονο βιοπαλαιστή κάτοικο Σωτήρας, στον οποίο αστυνομικοί φόρεσαν προχθές Πέμπτη χειροπέδες, για ανεξόφλητο χρέος της αδελφής του σε ΣΠΕ. Το χρέος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ανέρχεται στις 9.500 ευρώ και είναι εγγυητής μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω ασθένειας.

Τώρα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές και η οικογένειά του έχει χάσει το μοναδικό της στήριγμα, αφού η σύζυγος δεν εργάζεται λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης αλλά και των τεσσάρων παιδιών που μεγαλώνει. Η σύζυγος αναμένεται ότι θα γεννήσει σε τέσσερις ημέρες και αν δεν γίνει κάτι για ν’ αποφυλακιστεί ο 33χρονος, θα πάει στο μαιευτήριο μόνη της.

Πρόσωπα που ευαισθητοποιήθηκαν από την περίπτωσή της, επικοινώνησαν με την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία, που ζητούν την άμεση καταβολή ποσού τριών χιλιάδων ευρώ για την αποφυλάκιση του 33χρονου.

Η σύζυγός του που βρίσκεται σε απόγνωση, δήλωσε στον «Φ» ότι τα παιδιά από την ώρα που έμαθαν ότι ο πατέρας τους είναι στη φυλακή κλαίνε συνέχεια, ενώ η οικογένεια λόγω των χαμηλών πόρων συντηρείται με τρόφιμα που λαμβάνει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αυγόρου απ’ όπου και κατάγεται. Η ίδια ανέφερε ότι τα έσοδά τους είναι μόνο ο μισθός του συζύγου της, αφού το επίδομα πολυτέκνων πάει σε δάνειο που συνήψε για την ανέγερση της οικίας τους στο Αυγόρου. Η οικογένεια βρίσκεται σε απόγνωση, αφού τώρα θα χάσουν το μοναδικό εισόδημα που ερχόταν στο σπίτι, ενώ η ίδια διερωτάται πού θα βρει τις τρεις χιλιάδες ευρώ για να αποφυλακιστεί ο σύζυγός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου