Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές - ΚΑΗΚΑΝ 35 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 06:00 έως σήμερα το πρωί), σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν χθες.
Ειδικότερα:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.


Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:

1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάχη στον Καρέα-Καταγγελίες για εμπρησμό
Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές
Σκληρή μάχη έδωσαν χθες οι πυροσβέστες με τη φωτιά που ξέσπασε στον Καρέα, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού.

Στην περιοχή βρέθηκαν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 30 βυτιοφόρα και 15 άτομα πεζοπόρο. Την Παρασκυή, οι δήμοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης εκκένωσαν τις δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απομάκρυναν κατοίκους από σπίτια που απειλούσαν οι φλόγες.
Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές

Τουλάχιστον μια ταβέρνα και ένα σπίτι έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στην περιοχή του Καρέα, ενώ χθες απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές και εκκενώθηκε και σπίτι που φιλοξενούσε υπηρεσίες του ιδρύματος "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Συγκλονιστική είναι η κινητοποίηση των κατοίκων που βοήθησαν όπως και όπου μπορούσαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες και κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Πολλές είναι οι καταγγελίες τόσο από κατοίκους της περιοχής, για εμπρησμό. «Σίγουρος 100%» ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια, εμφανίστηκε μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, για την πυρκαγιά στον Καρέα, συνελήφθησαν ένας 67χρονος Έλληνας και ένας 58χρονος Βούλγαρος. Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας με χωρίς ουσιαστικό ενεργό μέτωπο, εκτός από κάποιες εστίες στην κορυφογραμμή του βουνού.
Σε όλη την περιοχή υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί για πλήρη έλεγχο της φωτιάς και περιπολεί για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Εν τω μεταξύ αντικαταστάθηκαν πολλοί στύλοι της ΔΕΗ και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.
Παράλληλα, οι γέροντες επέστρεψαν στο γηροκομείο από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν μετά την εκκένωση του ιδρύματος χθες και σιγά - σιγά η περιοχή αρχίζει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, μετρώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες πληγές που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά.

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου