Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Ας μας διαγράψει ο πρωθυπουργός!

Επιβεβαίωσε ότι δημιουργούνται επιτροπές Αγώνα κατά του μνημονίου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι «όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του» - Την ίδια ώρα, έρχεται στη δημοσιότητα κείμενο 12 στελεχών της Αριστερης Πλατφόρμας και άλλων «συνιστωσών» οι οποίες ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού - Ραγδαίες οι εξελίξεις ακόμα και εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας ανακοίνωσε πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις επόμενες κινήσεις τόσο του ιδίου, όσο και των στελεχών που θα τον ακολουθήσουν. Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης είπε «Ας μας διαγράψει ο πρωθυπουργός». 
Στην παρατήρηση ότι «έτσι μάχεσαι και κατά της κυβέρνησης», έκανε λόγο για «μεταβατική κατάσταση», ενώ απαντώντας στο σχόλιο, πως ο πρωθυπουργός (και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας) ως πρόεδρος της ΚΟ, μπορεί να σας διαγράψει», είπε «δεν νομίζω, υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της ΚΟ. Από βουλευτές θα μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει».
Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης και άλλα δώδεκα στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοίνωσαν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με το οποίο θα κατέλθουν στις εκλογές.
Το κείμενο που υπογράφουν και έδωσαν στην δημοσιότητα έχει τον τίτλο: «Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα».
Πρόκειται ουσιαστικά για μια διακύρηξη με την οποία προαναγγέλεται η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με κινηματικά χαρακτηριστικά και η αυτονόμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ανακοίνωση υπογράφουν εκτός από τους κ.κ. Λαφαζάνη και Νταβανέλλο της ΔΕΑ, στελέχη της αντιμνημονιακής αριστεράς που παλαιότερα ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ο κ. Αλέκος Βερναρδάκης, ο κ. Δημήτρης Σαραφιανός, ο κ. Νίκος Γαλάνης, ο κ. Σπύρος Σακελλαρόπουλος -ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Υπογράφουν ακόμη, η κυρία Μαρία Σουάνη από το μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και ανατροπής, ο κ. Ανδρέας Παγιάτσος γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα», ο κ. Παναγιώτης Μαντάς δήμαρος Βόρειας Κυνουρίας προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημήτρης Καλτσώνης Επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Θέμης Τζήμας από το Σχέδιο Β’, ο Δημήτρης Κάβουρας από τους Πράσσινους-Δημοκρατική Αριστερά.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Πλατφόρμας:
«Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.
Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.
Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.
Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.
Οι υπογράφοντες
Βερναρδάκης Αλέκος
Γαλάνης Νίκος
Κάβουρας Δημήτρης
Καλτσώνης Δημήτρης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Παναγιώτης
Νταβανέλος Αντώνης
Παγιάτσος Ανδρέας
Σακελλαρόπουλος Σπύρος
Σαραφιανός Δημήτρης
Σουάνη Μαρία
Τζήμας Θέμης
Χήτας Λάμπρος». 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου