Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Δήλωση «κεραυνός» του διοικητή των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών: «Δεν χρειαζόμαστε βίζα για να δράσουμε εκεί όπου εμείς νομίζουμε»

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ 
Σε μια δήλωση με πολλαπλούς αποδέκτες αλλά και που ταυτόχρονα αποδεικνύει πως η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ δεν έχει υποχωρήσει, ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ, διοικητής του σώματος των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών προειδοποίησε άπαντες πως οι άνδρες του δεν χρειάζονται βίζα, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για τις κυρώσεις της Δύσης απέναντι στην Ρωσία με την απαγόρευση μετακίνησης Ρώσων σε δυτικές χώρες.

«Χαιρετίζουμε τους εταίρους μας στο εξωτερικό και τους υπενθυμίζουμε πως οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις δεν  χρειάζονται βίζα για να δράσουν οπουδήποτε παρά μόνο την εντολή του προέδρου μας Βλάντιμιρ Πούτιν»!
Τη δήλωση αυτή ο διοικητής των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων και των Αλεξιπτωτιστών την έκανε στο πλαίσιο των εορτασμών  στις  αρχές Αυγούστου της Ημέρας των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, καθώς φέτος το «φτερωτό πεζικό» όπως αποκαλείται συμπληρώνει την 85η του επέτειο.
Η δήλωση του Ρώσου στρατηγού έρχεται σε μια περίοδο όπου τα συμβάντα «αεροπορικών συναντήσεων»  πληθαίνουν πάνω από την Βαλτική. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που διατηρούνται σε καθήκοντα ετοιμότητας αναγνωρίζουν πλέον και «αναχαιτίζουν» μεγάλους σχηματισμούς ρωσικών αεροσκαφών.
Στις 24 Ιουλίου βρετανικά Eurofighter Typhoon αναγνώρισαν και «αναχαίτισαν» 10 ρωσικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική, ενώ το ίδιο συνέβη στις 27 Ιουλίου όταν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν 12 ρωσικά αεροσκάφη.
Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο από τα πιο πρόσφατα συμβάντα τα βρετανικά Eurofighter από τη Νο 6 Μοίρα  στο Lossiemouth της Βρετανίας που βρίσκονται σε μεταστάθμευση με καθήκοντα QRA στη βάση της Εσθονίας  πραγματοποίησαν scramble πάνω από τη Βαλτική και αναγνώρισαν 4x Sukhoi Su-34 Fullback, 4x MiG-31 Foxhound και  2 μεταφορικά  Antonov An-26 Curl.
Τα ρωσικά αεροσκάφη κατευθύνονταν από το ρωσικό έδαφος στο θύλακα του Καλίνινγκραντ.
Στις 29 Ιουλίου ακόμη ένα μεγάλος σχηματισμός αποτελούμενος από 12 αεροσκάφη εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με την Λετονία και ο οποίος αποτελείτο από 3x An-76, 1x Il-76, 4x MiG-31s και 4x Su-24.
Η παρουσία των μεταφορικών αεροσκαφών An-76, An-26 και Il-76 είναι χαρακτηριστικό δείγμα ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς ασκήσεις ενίσχυσης του θύλακα στο Καλίνινγκραντ και μάλιστα υπό την  ισχυρή προστασία μαχητικών.  
Να σημειωθεί πως οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV ( Vozdúshno-Desántnie Voiská) αποτελούν την ελίτ του ρωσικού Στρατού καθώς οι μονάδες και σχηματισμοί τους απαρτίζονται από τους καλύτερα εκπαιδευμένους άντρες. Οι δυνάμεις αυτές έχουν το καθεστώς της μεταφερόμενης εφεδρείας του Ανώτατου διοικητή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η στρατιωτική διοίκηση αφιέρωνε πάντα ιδιαίτερη προσοχή στους αλεξιπτωτιστές και αυτοί διέθεταν πάντοτε σύγχρονα όπλα και άλλο εξοπλισμό, οι αξιωματικοί λάμβαναν τη μεγαλύτερη αμοιβή, ενώ στις VDV έστελναν τους καλύτερους νεοσύλλεκτους. Τον επίλεκτο χαρακτήρα των VDV υπογραμμίζει και το ίδιο το σύνθημα αυτού του στρατιωτικού Σώματος: «Μόνο εμείς και κανείς άλλος!».


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου