Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Κομμάτι-κομμάτι βρίσκουν το χαμένο Boeing στο Ρεϊνιόν; Στον «πυρετό» του μυστηρίου της MH370 όλη η υφήλιος

Μεταλλικό αντικείμενο που θεωρήθηκε πόρτα του αεροσκάφους ήταν τελικά μια σκάλα - Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι εδώ και τρεις μήνες εντοπίζουν στην ακτή αντικείμενα - Αναμένονται τα αποτελέσματα από το πρώτο εύρημα, που θεωρείται τμήμα του φτερού - Οι ειδικοί θα βγάλουν συμπεράσματα ακόμα και από τα όστρακα που βρήκαν πάνω του!
Στον «πυρετό» του μυστηρίου της πτήσης MH370 κινείται τις τελευταίες ημέρες ξανά η υφήλιος, καθώς το αντικείμενο που ξεβράστηκε στις ακτές του Ρεϊνιόν και πιθανώς προέρχεται από το φτερό αεροσκάφους έδωσε νέα τροφή στα σενάρια και τις εικασίες για το τι συνέβη στις 8 Μαρτίου του 2014 στην μοιραία πτήση της Malaysia Airlines.


Την Κυριακή, όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως μετέδωσαν πως νέο εύρημα που εντοπίστηκε από ντόπιους στα βράχια του Ρεϊνιόν, πιθανώς προέρχεται από την πόρτα του αεροσκάφους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποίηση στις τοπικές αρχές, που έσπευσαν και συνέλεξαν πολύ προσεκτικά το μεταλλικό αντικείμενο, που εμφανώς έδειχνε «στραπατσαρισμένο», αλλά σχετικά άφθαρτο από το αλμυρό νερό. Μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο αεροπλοΐας του νησιού, από όπου πάντως η διάψευση των ελπίδων - καθώς θα επρόκειτο για δεύτερο πολύ σημαντικό εύρημα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα - ήρθε άμεσα. Όπως δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας: «Διάβασα σε όλα τα μίντια για το νέο εύρημα, αλλά ελέγχοντάς το με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας, αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για μια απλή οικιακή σκάλα».


Το μεταλλικό αντικείμενο που αρχικά θεωρήθηκε τμήμα της πόρτας του αεροσκάφους

Εν τούτοις, κάτοικοι του Ρεϊνιόν, όλο και περισσότεροι όσο περνούν οι μέρες  και οι ώρες, αποκαλύπτουν ότι εδώ και τρεις μήνες εντόπιζαν στις ακτές του μικρού νησιού δίπλα στη Μαδαγασκάρη στον Ινδικό Ωκεανό αντικείμενα που τότε μεν δεν τους κίνησαν υποψίες, όμως τώρα θεωρούν ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από το μοιραίο αεροσκάφος. Ένας μάλιστα κάτοικος ισχυρίζεται ότι περισυνέλλεξε από την ακτή ένα κάθισμα αεροπλάνου, το οποίο όμως έκαψε μαζί με άλλα σκουπίδια που είχε ξεβράσει η ακτή.

Μετά τη μισοδιαλυμένη βαλίτσα, που εντόπισε άλλος κάτοικος την επομένη του τμήματος φτερού και που επίσης θα εξεταστεί από ειδικούς και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η προέλευσή της, το κάθισμα είναι το επόμενο σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτεται. Ο Νίκολας Φεριέ, ο Γάλλος υπήκοος που ισχυρίζεται πως το βρήκε, λέει στην Sunday Telegraph: «Εντόπισα ένα μπλε κάθισμα και μερικές βαλίτσες στην παραλία στις αρχές Μαΐου. Τα έκαψα όλα», εξηγεί.


Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο να συλλέξουν με προσοχή το αντικείμενο

Εν τω μεταξύ, το αντικείμενο που εντοπίστηκε στις ακτές του Ρεϊνιόν την Πέμπτη έχει ήδη μεταφερθεί στην Γαλλία, όπου θα ξεκινήσει να εξετάζεται ενδελλεχώς από 600 ειδικούς αυτή την Τετάρτη. Μέχρι στιγμής πάντως, όσοι το έχουν δει από φωτογραφίες συμφωνούν ότι πρόκειται για τμήμα ενός αεροσκάφους τύπου Boeing 777. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε πως η πτήση MH370 είναι η μόνη που εκτελούνταν με τέτοιου τύπου αεροσκάφος και που αγνοείται ακόμα.

«Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στην επίλυση του μυστηρίου της MH370. Αυτό θα μπορούσε να είναι η πειστική απόδειξη ότι MH370 έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό», δηλώνει ο υφυπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενώ προσθέτει ότι ακόμα και τα όστρακα που βρέθηκαν πάνω στο αντικείμενο μπορεί να δώσουν πληροφορίες ακόμα και για το πού βρίσκονται τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους!


Ακόμα και τα όστρακα που βρέθηκαν πάνω στο αντικείμενο μπορούν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στους ερευνητές

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου