Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Εκτός ελέγχου οι συγκρούσεις στην τουρκική Sirnak - Οδομαχίες του τουρκικού Στρατού με μαχητές του ΡΚΚ μέσα στη φλεγόμενη πόλη!(Βίντεο)

Eκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην πόλη Silopi της επαρχίας Σιρνάκ, όπου από χθες έχουν ξεκινήσεις συγκρούσεις και οδομαχίες μεταξύ Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες δείχνουν ανήμπορες να επιβάλλουν την εξουσία της Άγκυρας.
Εντυπωσιακά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπου φαίνεται μια ολόκληρη πόλη να φλέγεται.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μαχητών του ΡΚΚ επιτέθηκε με εκτοξευτήρα ρουκετών RPG σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους τρεις σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
Το πρακτορείο Dogan αναφέρει έναν απολογισμό που περιλαμβάνει μια δεκάδα τραυματίες κατά τις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Silopi, στην επαρχία Sirnak όχι μακριά από τα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με άλλες πηγές που έχει στη διάθεσή του το Reuters, 2 άτομα σκοτώθηκαν.
Το ειδησεογραφικό Dogan, αναφέρει ότι οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να εισχωρήσουν σε κάποιες συνοικίες της πόλης για να κλείσουν τάφρους και ορύγματα που είχαν ανοίξει μέλη του PKK. 
Οι αστυνομικοί στοχεύθηκαν από πυρά κι ανταπέδωσαν. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλο την ημέρα σύμφωνα με τα τουρκικά μίντια. Η τηλεόραση δείχνει εικόνες όπου καπνός υψώνεται πάνω από τα κτίρια και ακούγονται ανταλλαγές πυρών. 
Ο κυβερνήτης της  Şırnak αναφέρει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν συνολικά 3 άτομα, και άλλοι 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και υπάρχουν και 5 που είναι οι τραυματίες.
O απολογισμός των συγκρούσεων όσο περνάει η ώρα γίνεται ολοένα και πιο βαρύς. Το Σιρνάκ από πέρσι είχε κηρύξει την "Αυτονομία" του,αποστέλλοντας μήνυμα στην Άγκυρα για το τι θα ακολουθούσε.
Την ίδια στιγμή η ισλαμική Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει με κάθε μέσον την εγκληματική οργάνωση ISIL παραδίδοντάς του τους Κούρδους τραυματίες μαχητές του συριακού YPG.
Η κεντρική διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων στην Κομπάνι της Συρίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι 6 τραυματίες Κούρδοι μαχητές του YPG/YPJ, που είχαν σταλεί στην Τουρκία για νοσοκομειακή περίθαλψη, παραδόθηκαν από τις τουρκικές Αρχές στην Αλ Κάιντα, δηλαδή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, μέσω της συνοριακής πύλης Μπαμπ Ελ Χέγουα (Bab El Hewa).
Η κεντρική διοίκηση ζήτησε εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τη μοίρα των Κούρδων μαχητών, με τους οποίους οι κουρδικές Αρχές έχουν χάσει κάθε επαφή.
Η ανακοίνωση του YPG/YPJ αναφέρει:
«6 μαχητές μας που τραυματίστηκαν πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, τους επιτράπηκε να εισέλθουν στην Τουρκία από το συνοριακό πέρασμα Μουρσίτπινάρ (σ.σ. είναι η συνοριακή πύλη στα βόρεια της Κομπάνι με την Τουρκία).
Ωστόσο, πρόσφατα χάσαμε κάθε επαφή με τους μαχητές μας και είναι αδύνατο να τους εντοπίσουμε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, το τουρκικό κράτος παρέδωσε τους 6 συντρόφους μας στο Μέτωπο Αλ Νούσρα (σ.σ. την Αλ Κάιντα στη Συρία) μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ Ελ Χέγουα της επαρχίας Ιντλίμπ.
Καλούμε το τουρκικό κράτος να δώσει μια εξήγηση για τη μοίρα των φίλων μας και να τους παραδώσει στις κουρδικές αρχές στη Ροζάβα» (σ.σ. βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν).
Οι τραυματίες Κούρδοι μαχηχτές είναι οι: Αχμέντ Σέρκο (Ahmed Şêrko), Ομέρ Καντίρ (Omer Qadir), Ρέμπερ Σεϊχό (Rêber Seyho), Εχμέντ Χελούμ (Ehmed Helûm), Τσεμάλ Εχμέντ (Cemal Ehmed) και Μπεσίντ Μιχεμέντ (Beşîr Mihemed).
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου