Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ

fire-home-1
 Με την αμέριστη βοήθεια των προθύμων ΜΜΕ πέρασε στα ψιλά, η είδηση ότι με προεδρικό διάταγμα που έκρινε νόμιμο το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ). Ξεκινάνε δηλαδή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Επιλογή που αποσκοπεί πρώτα στην ταχύτερη διευθέτηση της διαδικασίας και μαζί στοχεύει την αποτροπή της έκφρασης αλληλεγγύης με το σταμάτημα των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Θα ειδοποιούνται οι κατεστραμμένοι δανειολήπτες, από την τοκογλυφία των τραπεζών κι από τα μνημόνια που ρήμαξαν τις ζωές τους, ότι ξαφνικά μένουν εντελώς στους δρόμους.

Καθόλου τυχαία η αναβολή που είχε διατυμπανίσει η κυβέρνηση για προεκλογική χρήση. Μετά τις 20 Σεπτέμβρη αρχίσει η κόλαση των πλειστηριασμών. Τα αρπαχτικά έχουν ήδη πάρει θέση στην εκκίνηση.
Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το γεγονός της οργής που ξεχείλισε τη ψυχή ενός δανειολήπτη και τον οδήγησε σε μια πράξη αντίστασης βγαλμένη μέσα από την Αισχύλεια τραγωδία. Έκαψε το σπίτι του για να μην πέσει στα χέρια των νεοαποικιοκρατών. Όπως χιλιάδες άνθρωποι στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων  και στους μεγάλους πόλεμους έκαιγαν τα σπίτια και τα αγαθά τους για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών.


Τοπος: Ορεινή Ναυπακτία Αιτία: Πλειστηριασμός από τράπεζα Αποτέλεσμα: Άνθρακες (για την τράπεζα)
Η είδηση πάλι από τα ψιλά της ειδησεογραφίας, όταν έγινε, το 2013. Στη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας 50/χρονος έκαψε το σπίτι του και πέταξε το αυτοκίνητο του στο γκρεμό αφού τα είχαν ήδη κατασχέσει και είχε ειδοποιηθεί να τα παραδώσει. Όταν έφθασε η αστυνομία βρήκε τον «εμπρηστή» των κόπων και του ιδρωτά του να παρακολουθεί με ανακούφιση τις φλόγες που κατέτρωγαν όσα είχε καταφέρει να αποκτήσει. Συνελήφθη για εμπρησμό και στην Εισαγγελία δήλωσε: « Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες »…

«Το αληθινό μπόι του ανθρώπου, μετριέται με το μέτρο της λευτεριάς» είχε γράψει ο Γ. Ρίτσος. Έτσι είναι.

ΠΗΓΗ inred

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου