Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Φονικός σεισμός 7,5R συγκλόνισε Αφγανιστάν-Πακιστάν και Ινδία

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ - 12 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5R συγκλόνισε το βορειοανατολικό Αφγανιστάν και έγινε αισθητός τόσο σε πολλές πόλεις του Πακιστάν, όσο και στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες. 
Η πακιστανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση από τις Αρχές 62 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 400 έχουν τραυματιστεί.

Νεκροί, ωστόσο, υπάρχουν και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 12 μαθήτριες σχολείου θηλέων βρήκαν τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν κτίριο που «χόρευε» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, ποδοπατήθηκαν, ενώ ακόμη 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλα περιστατικά.
Σε νεώτερη ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) αναφέρει ότι ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου αναθεώρησε προς τα κάτω σε 7,5 βαθμούς, είχε εστιακό βάθος 213 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ σε απομακρυσμένη οροσειρά του Αφγανιστάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του σεισμού, προκλήθηκαν πολλές κατολισθήσεις, κυρίως σε ορεινές περιοχές του Αφγανιστάν.
  
 






ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου