Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τετραπλή αεροπορική εικονική προσβολή νησιών του Αιγαίου από την τουρκική Αεροπορία

Η ΑΓΚΥΡΑ "ΑΠΑΝΤΑ" ΣΤΑ TWEET ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με μπαράζ παραβιάσεων αλλά και εικονικών προσβολών φρουρών νησιών του Αιγαίου και υπερπτήσεων Εθνικού εδάφους η τουρκική Αεροπορία φαίνεται πως μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 επιθυμεί τώρα ένα ίδιου επιπέδου επεισόδιο και στο Αιγαίο.

Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ νήσου Λέσβου και νήσου Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 ααεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε εικονικές προσβολές ως ακολούθως:

-Στις 15:25 εικονική προσβολή 4 μαχητικών στους Φούρνους από τα 4.000 πόδια ύψος.

-Στις 15:27 υπέρπτηση 2 αεροσκαφων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 εικονική προσβολή της φρουράς του Αγαθονησίου, από τα 8.100 πόδια

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αεροσκαφη στις 15:28 και τα 2 αεροσκαφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ.

Παρά την κατακραυγή για την αδικαιολόγητη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και τις καταγγελίες από την Ρωσία ότι η Τουρκία κάνει μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου , η Άγκυρα θεωρεί εαυτόν τόσο ισχυρή ώστε να έχει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και να ερμηνεύει τα πάντα κατά το δοκούν.

Παράλληλα η σημερινή κίνηση της τουρκικής Αεροπορίας ήρθε ως εσπευσμένη «απάντηση» στα -κατεβασμένα πλέον- tweet του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα περί «νευρικών» τούρκων πιλότων και ψύχραιμων Ελλήνων.

Προφανώς ο πρωθυπουργός είχε δίκιο, καθώς οι Τούρκοι απέδειξαν ότι όντος έχουν «νεύρο» απέναντι σε άνευρη και παθητική Ελλάδα.

Και εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με την Τουρκία αλλά και το ΝΑΤΟ που έσπευσε να την υπερασπιστεί στο επεισόδιο με το ρωσικό Su-24 η Ελλάδα έχει δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά ή όχι; Θα είναι άσκηση του αυτονόητου δικαιώματός της να υπερασπιστεί την Εθνική της κυριαρχία ή όχι;

.

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου