Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κύπρος:Το ξέκοψε οριστικά για πενταμερή στο Νταβός η Κυβέρνηση

Λευκωσία: Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι στην παρούσα φάση των συνομιλιών τυχόν μεταφορά των συνομιλιών εκτός Κύπρου θα ήταν πρόωρη και σε καμία περίπτωση βοηθητική, επανέλαβε με γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητά της να μη συναινέσει σε τέτοιου είδους ενέργειες «που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία».

«Τυχόν ιδέες ή και σκέψεις, στις οποίες – επαναλαμβάνεται - η Κυβέρνηση δεν υπήρξε κοινωνός, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Και επειδή ουδείς επιθυμεί περισσότερο από τη δική μας πλευρά η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία να φέρει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε την προσήλωσή μας στον διάλογο και εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να μη συναινέσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία».

Η κυβέρνηση διευκρινίζει και πάλι, πάντως, ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά των συνομιλιών ή και για πραγματοποίηση της όποιας διάσκεψης που να αφορά το θέμα των εγγυήσεων, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου