Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αδωνις: Ψηφίζω Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο

Πήρε ανοικτά θέση και αποκάλυψε ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο ο Αδωνις Γεωργιάδης.


Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ευθέως ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Εξηγώντας το «γιατί» επικαλέστηκε τρεις λόγους:

  1. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα. Του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις και αρχές
  2. Θεωρώ σημαντικό δύο άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες, από δεξιά εγώ και από το κέντρο εκείνος να φτιάξουμε την κεντροδεξιά στην πράξη υπό ένα αρχηγό που μπορεί να μας εκφράσει όλους
  3. Δεν ξεχνώ ότι συνεργασία μου με Μητσοτάκη υπήρξε άψογη κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης τη χώρας από τη ΝΔ και περάσαμε μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πάντως πως σέβεται απόλυτα τον Ευ. Μεϊμαράκη και πως αν εκλεγεί εκείνος θα τον υπηρετήσει πιστά.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ο ίδιος χωρίς μηχανισμούς και «μόνο με την ιδεολογία» κατάφερε να πάρει διψήφιο ποσοστό ενώ έκανε λόγο για «πολύ όμορφο και κόσμιο προεκλογικό αγώνα». Εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Ευ. Μεϊμαράκη λέγοντας πως η πρωτιά του άξιζε και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Συγχαρητήρια έδωσε φυσικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως κέρδισε επάξια την δεύτερη θέση και διεκδικεί την ηγεσία της ΝΔ.
Διευκρίνισε πως η επιλογή του προς το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να εκληφθεί ως «γραμμή» σε όσους τον ψήφισαν, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κρίνουν, ωστόσο δήλωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός.
Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ, το δίλημμα παραμένει
Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αδωνι Γεωργιάδη για τη στήριξή του. Σημειώνοντας ότι η ενότητα έχει εξασφαλιστεί, τόνισε ότι παραμένει το δίλημα «συρρίκνωση και στασιμότητα ή διεύρυνση και ανανέωση».
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημόσια στήριξη που μου παρέχει ενόψει του δευτέρου γύρου. Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών.
Η ενότητα έχει εξασφαλιστεί. Το δίλημμα όμως παραμένει. Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση; Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους.
Την 10η Ιανουαρίου, το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο».


ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου