Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

"Να πετάξουμε την Τουρκία εκτός NATO είναι απειλή για τα συμφέροντα της Δύσης"! Άρθρο βόμβα

Το τίμημα της απόφασης Ερντογάν-Νταβούτογλου να καταρρίψουν το ρωσικό αεροσκάφος ενδέχεται να είναι πολύ βαρύ. Μπορεί οι φωτογραφίες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αγκαλιά με τον Νταβουτογλου να “σκέπασαν” για λίγο την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η Τουρκία,αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά. Εξάλλου φωτογραφίες χαριτωμένες με τον Γιούνκερ ,όλος ο κόσμος βγάζει. Μοιάζει να ΄ναι αυτή η πραγματική δουλειά του…

Διαβάστε: Η Ρωσία εξοπλίζει τους πιλότους της με Καλάσνικοφ! ΒΙΝΤΕΟ

Τα όσα γράφονται αυτές τις ώρς για την Τουρκία πριν από μερικά 24ωρα θα ήταν αδιανόητα! “Πετάξτε έξω από το NATO την Τουρκία”, είναι η πρόταση που ακούγεται όλο και συχνότερα από δυτικούς κι όχι από Ρώσους! Τα άρθρα που αναφέρουν ότι η Τουρκία έκανε την επιλογή της με την κατάρριψη του SU-24 και αυτή είναι ότι στέκεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους κι όχι της Δύσης.


Ενδεικτικό το άρθρο του Doug Bandow, για το Forbes. 
Τα όσα γράφει είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί :
  • ”Η απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος για δήθεν παραβίαση του εναέριου χώρου της, δεν είναι πιθανό να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.Ωστόσο, η Άγκυρα έδειξε που θέλει να βρίσκεται. Με το Ισλαμικό Κράτος και ενάντια στη Δύση. .. Ανεύθυνες ενέργειες της Τουρκίας αποδεικνύουνότι δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.
  • ”Ενώ η είσοδος της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους εξόργισε την Ουάσιγκτον, η Μόσχα έδειξε σαφήνεια και ρεαλισμό. Ρωσία απλά προσπαθεί να στηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά των ανταρτών στους οποίους κυριαρχούν οι ριζοσπάστες ισλαμιστές...
  • ” Οι στόχοι της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους έχει στόχονα παρέμβει στις δραστηριότητες της Μόσχας εναντίον των ισλαμιστών ριζοσπαστών ήκαι να αποθαρρύνει τις μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις.
Η δράση προφανώς ήταν αντίθετη προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον… Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι "είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της ."
  • ”Η Τουρκία είναι μια αυξανόμενη απειλή για τα δυτικά συμφέροντα και αξίες. Η Άγκυρα δεν υπήρξε ποτέ ένας αληθινός φίλος της Δύσης. Η Τουρκία ήταν ένας χρήσιμος σύμμαχος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αν και πάντα φαινόταν πιο έτοιμη για να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα παρά με τη Σοβιετική Ένωση. (Το 1974 η Άγκυρακατέλαβε 37 τοις εκατό της Κύπρου Εκείνα τα χρόνια η Τουρκία ήταν μόνο στα λόγιαδημοκρατική.
  • ” Ο Πρόεδρος Ερντογάν του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του (ΑΚΡ) ανήλθε στην εξουσία το 2002, παρασύροντας έναν συνασπισμό ανίσχυρων αλλά καιδιεφθαρμένων και αναξιόπιστων μαζών. Αρχικά ο τότε Πρωθυπουργός Ερντογάν εμφανίστηκε ως ελευθερωτής. Αλλά από τη στιγμή που έσπρωξε τους στρατιωτικούςπίσω στους στρατώνες του και κέρδισε τη τρίτη εκλογή του έριξε το φιλελεύθερo προσωπείο.
  • ” Ο Πρόεδρος Ερντογάν κατευθύνει τη Τουρκία σε μια πιο ισλαμιστική κατεύθυνση. Αν και κανείς δεν περιμένει να γίνει η χώρα του Ιράν ή Σαουδική Αραβία, που θα σήμαινε τον τερματισμό του κεμαλικού κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνησή του έχει βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος, επιτρέποντας σχετικά ελεύθερη διέλευση προσωπικού και υλικού για την πιο επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική δύναμη στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερη βοήθεια, με παροχή εξοπλισμού , διαβατηρίων, εκπαίδευσης, ιατρικήςς περίθαλψης. Ενώ αρνούνται να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου , η Άγκυρα έχει επιχειρήσει να χειραγωγήσουν τις ΗΠΑ στην εκδίωξη του Άσαντ. Παρά την πρόσφατη συμφωνία για να βοηθήσει την Ουάσινγκτον εναντίον του ισλαμικού κράτους, η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται να “παίζει” με τις ΗΠΑ.
  • ”Η κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου ήταν ανεύθυνη. Όποιες και αν ήταν οι συνθήκες της υποτιθέμενης εισβολής, η Άγκυρα γνώριζε ότι δεν υπήρχε καμία επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων . Η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν μια άμεση επίθεση στην Μόσχα … Είτε για να τιμωρήσει τη Ρωσία ή για να αποτρέψει τη Μόσχα από τη λήψη περαιτέρω μέτρων.
  • ”Η Τουρκία αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια κακή συμφωνία για την Αμερική. Οι στρατιωτικές συμμαχίες θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά . Κάθε πιθανή υπαρξιακή απειλή εναντίον της Τουρκίας τελείωσε μαζί με τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Άγκυρα και η Ρωσία δεν έχουν αντικρουόμενα ζητήματα που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πόλεμο. 

Την ίδια στιγμή, τα κοινά συμφέροντα μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης διαχωρίζονται. Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει οδηγήσει τη Τουρκία σε μια πολύ πιο ανεξάρτητη , ακόμη και εχθρική κατεύθυνση. Κάτι τέτοιο είναι προνόμιο της Άγκυρας, αλλά εξαλείφει οποιαδήποτε παρατεταμένη αιτιολόγηση για τη Δύση να εγγυηθεί την ασφάλεια της Τουρκίας. Η συμμαχία δεν θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την υπεράσπιση της Άγκυρας…

Πράγματι, η Τουρκία είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα των μελών της συμμαχίας που επιδιώκουν να σύρουν τις ΗΠΑ σε συγκρούσεις χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την Αμερική. Βρετανία και η Γαλλία ενορχήστρωσαν σε μεγάλο βαθμό τον πόλεμο της Λιβύης, στον οποία η Ουάσιγκτον βοήθησε να αποδομήσουν ακόμα μια μουσουλμανική χώρα χωρίς σκοπό. Μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, και κυρίως οι χώρες της Βαλτικής, θέλουν αμερικανικέςφρουρές. Γεωργία και Ουκρανία δεν είναι μέλη της συμμαχίας, αλλά, επίσης, θέλουν την Αμερική να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από ό, τι τους γείτονές της και η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή από τη Ρωσία.
  • ”Η τουρκική απόφαση να καταρρίψουν το ρωσικό τζετ οδηγεί τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή σε μια επικίνδυνη νέα φάση. Το μάθημα για την Ουάσιγκτον είναι ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε ξεπερασμένες συμμαχίες και να σταματήσουμε να καλύπτουμε “συνεργούς τρομοκρατών “.Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι σύμμαχος, αλλά τουλάχιστον είναι πιο φιλική και λιγότερο επικίνδυνη από την Άγκυρα σήμερα”. 
ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου