Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οι 10 γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες από τουρίστες(ΦΩΤΟ)

Τα νησιά και οι απόκρημνες, μαγευτικές γωνιές αυτού του πλανήτη που μένουν αγνές και ανεκμετάλλευτες από τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού 

Adtech Ad
Τα ονειρικά μέρη της Γης που ο επισκέπτης χρειάζεται εβδομάδες ταξιδιού για να τα επισκεφθεί ή που απλά η τοποθεσία τους είναι τόσο μακρινή που αδυνατεί να τα φτάσει, με αποτέλεσμα να μένουν ανέγγιχτα από τους, πολλές φορές, ενοχλητικούς τουρίστες.

AdTech Ad
10. Το χωριό Gasadalur, Νήσοι Φερόες


  Το Gasadalur είναι ένα μικρό χωριό των Νήσων Φερόες, που ο πληθυσμός του φθάνει τους, μόλις, 18 κατοίκους. Το 2004 απέκτησε δικό του οδικό δίκτυο, καθώς είναι πολύ απομακρυσμένο από άλλα χωριά και οι κάτοικοι είναι άνθρωποι που λατρεύουν την ησυχία και τη φύση, μιας και προμηθεύονται τα αγαθά τους από τη γη. Η θέα του χωριού κόβει την ανάσα, αφού βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού.
9. Η Rinconada, Περού


  Η πόλη Rinconada του Περού είναι χτισμένη στις Άνδεις και εκτιμάται πως είναι η πόλη που έχει χτιστεί στο υψηλότερο υψόμετρο. Οι κάτοικοί της απασχολούνται στα, περίπου, 250 ορυχεία της περιοχής και είναι συνηθισμένοι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί.
8. McMurdo, Ανταρκτική

 
Το McMurdo στην Ανταρκτική είναι μια επιστημονική βάση και θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της περιοχής. Εκεί διαμένουν περίπου 1.300 επιστήμονες και μελετητές, που εκτός από το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν το άσχημο κλίμα της περιοχής, απολαμβάνουν το μαγευτικό και επικίνδυνο τοπίο.
7. Το σπίτι στο νησί Ellidaey της Ισλανδίας


  Το διάσημο σπίτι, που δεσπόζει στο νησί Ellidaey της Ισλανδίας, ίσως να αποτελεί και ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας με την άγρια ομορφιά, που πολλοί θα ήθελαν να επισκεφθούν. Η ιστορία το θέλει να έχει αποτελέσει, πριν από 300 χρόνια, το σπιτικό 5 οικογενειών που ζούσαν εκεί και ασχολούνταν με το ψάρεμα.
6. Illoqortormiut, Γροιλανδία


  Πρόκειται για ένα μικρό χωριό ψαράδων στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας και μοιάζει αποκομμένο από τον κόσμο. Το χωριό είναι προσβάσιμο δια θαλάσσης, με πλοία που πηγαίνουν εκεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και με αεροπλάνο που φτάνει στο χωριό ανά 2 εβδομάδες. Οι κάτοικοί του φθάνουν τους 450 και έχουν συνηθίσει στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
5. Νησιά Kerguelen, Ανταρκτική


  Τα νησιά Kerguelen είναι γνωστά και ως νησιά της ερήμωσης, καθώς για να φθάσεις στο συγκεκριμένο μέρος της Γης θα πρέπει να ταξιδεύσεις για έναν μήνα με πλοίο. Ανακαλύφθηκαν το 1772 και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα αποτελούσαν τον προορισμό των κυνηγών φαλαινών. Από το 1949 αποτέλεσαν τον προορισμό των ερευνητών και των μελετητών, καθώς στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα.
4. Νησιά Pitcairn


  Τα νησιά Pitcairn βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα των αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στην Ταϊτή. Ανακαλύφθηκαν το 1789, όταν ένα πλοίο περνούσε από εκεί και ορισμένα μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να κατεβούν, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν και τους πρώτους τους κατοίκους.
Σήμερα τα νησιά είναι προσβάσιμα μόνο με πλοίο.
3. Alert, Καναδάς


  Το Alert είναι το χωριό που βρίσκεται πιο κοντά στο Βόρειο Πόλο, καθώς απέχει 800 χιλιόμετρα. Το 2015 οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αριθμούσαν τους 5, ενώ ακόμη 70 στρατιώτες βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή. Σε αυτό το μέρος του κόσμου υπάρχει, πρακτικά, μια μόνο εποχή, ο χειμώνας. Το χωριό είναι δύσκολα προσβάσιμο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
2. Motuo, Αυτόνομη ζώνη Θιβέτ


  Η περιοχή Motuo, που βρίσκεται στο Θιβέτ αποτελεί μια μυστηριώδη περιοχή, μιας και αποτελεί και την πιο απομακρυσμένη της χώρας. Η περιοχή βρίσκεται "κρυμμένη" στην καρδιά των Θιβετιανών βουνών και το παρθένο τοπίο κόβει την ανάσα.
1. Νησιά Tristan da Cunha


  Τα νησιά Tristan da Cunha αποτελούν ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, πράγμα που ωστόσο φαίνεται να μην αποθαρρύνει τους 300 κατοίκους τους. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών αποτελούν απογόνους 8 ανδρών και 7 γυναικών που εγκαταστάθηκαν σε ένα από τα νησιά στις αρχές του 19ου αιώνα.
Τα νησιά διαθέτουν σχολεία, νοσοκομείο, μουσείο και άλλες υποδομές, τις οποίες οι τουρίστες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει.
(Πηγή: brightside)

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου