Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος:ΠτΔ στο CNBC: Όσο πιο σύντομα η συμφωνία, τόσο πιο δίκαιη για όλους - «Η Άγκυρα διατηρεί 40 χιλιάδες στρατεύματα στο νησί»

Νταβός: Το ρόλο της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα διατηρεί 40 χιλιάδες στρατεύματα στο νησί.

Μιλώντας στο Νταβός, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όλοι συνειδητοποιούν ότι όσο πιο σύντομα φτάσουμε σε μια συμφωνία, τόσο πιο δίκαιη θα είναι για όλους».

Η επίλυση του προβλήματος «δεν είναι μόνο θέμα της Κύπρου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Πρέπει να έχετε κατά νου ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη 40 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, οπότε η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο», είπε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι για την ώρα υπάρχει μια έκφραση καλής θέλησης και μια ρητορεία υπέρ της επίλυσης, όμως αυτό που χρειαζόμαστε στα σημαντικά θέματα είναι πράξεις, ώστε να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με την παρουσία των στρατευμάτων.

Αναφορά έγινε και στην οικονομία, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δηλώνει στο CNBC ότι «διήλθαμε τα χειρότερα, όμως πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί».

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις πολιτικές της πειθαρχίας και των μεταρρυθμίσεων και για αυτό τον λόγο προειδοποιούμε τον κόσμο ότι, ναι, έχουμε κάνει αρκετά, βγαίνουμε από το πρόγραμμα, όμως πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις πολιτικές» κατέληξε.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου