Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ταϊβάν: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες - 14 νεκροί - Μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών (Εικόνες)

Ταϊπέι: Σε αγώνα δρόμου για να βρουν επιζώντες έχουν επιδοθεί τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τουλάχιστον 14 οι νεκροί, περισσότεροι από 100 οι αγνοούμενοι. Εκατοντάδες οι τραυματίες.

Σχεδόν 340 άτομα έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια στην Ταϊνάν, την πόλη που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό. Περίπου 2.000 πυροσβέστες και στρατιώτες βρίσκονται στα ερείπια 17ώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν. Τουλάχιστον έντεκα από τους νεκρούς βρίσκονταν στην πολυκατοικία την ώρα του σεισμού.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι. Στο κτίριο στεγαζόταν μία μονάδα φροντίδας για μητέρες και νεογέννητα.



Εκτός από το 10 ημερών νεογέννητο, ανάμεσα στους νεκρούς είναι άλλα τρία παιδιά και έξι ενήλικες, ενώ έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος. Άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν από πτώση αντικειμένων σε άλλα σημεία της Ταϊνάν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο 17ώροφο κτίριο στην Ταϊνάν ζούσαν 256 άνθρωποι, ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του σεισμού μπορεί να ήταν πολλαπλάσιο, εξαιτίας των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Οι περισσότεροι πολίτες κοιμόντουσαν την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός (στις 04:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα), 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γουτζίνγκ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρησης Εκτάκτων Αναγκών, 477 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά 380 είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα).



Συνολικά, εννέα κτίρια κατέρρευσαν και πέντε έχουν πάρει κλίση στην Ταϊνάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, αν και δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στην πόλη.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.





Πηγή: news.in.gr
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου