Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα ΣτΕ: Άκυρες οι μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ» κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που επέβαλε το μνημόνιο, όπως συμβαίνει τώρα με τους ιατρούς.
Παράλληλα εκκρεμεί και «τσουνάμι» αγωγών - προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές, φόρους, αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους.

AdTech Ad
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» της Κυριακής, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσίευσε απόφαση «βόμβα» που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον ν. 4093/12) στους μισθούς των εν ενεργεία και στις συντάξεις των συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ.
Σύντομα αναμένεται να δημοσιευθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι αποφάσεις που δικαιώνουν, όχι μόνο τους συνταξιούχους άλλων «ειδικών μισθολογίων» (ένστολους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ), αλλά και εκείνες που κρίνουν αντισυνταγματική την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ανατρέποντας και τον τρόπο υπολογισμού της σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δημιουργούν μείζον θέμα και για την κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου