Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Κίνα αποκάλυψε ναό της δυναστείας των Τανγκ με 110.000 αγάλματα και έργα τέχνης στο εσωτερικό του (Φωτό)

Η ιστορία της Κίνας είναι μεγάλη, πλούσια και γνωστή για την αφθονία της τέχνης και του πολιτισμού. Κάθε χρόνο υπάρχουν πιο εκπληκτικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν σχετικά με το αρχαίο και το μυστικιστικό.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ένας ναός που πιστεύεται ότι έχει ανεγερθεί κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ τον 7ο αιώνα. Ο ναός έχει ανοίξει για το κοινό στις 10 Μαρτίου, του 2016.

Ανακαλύψετε το όμορφο εσωτερικό του στις εικόνες που ακολουθούν




Ο ναός αποτελείται από ένα συγκλονιστικό σπήλαιο 2.300 ετών το οποίο είναι μαγικά συνδεδεμένο με τον ναό.



Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 110.000 αγάλματα και έργα τέχνης στο εσωτερικό του



Οι ιστορικοί ανακάλυψαν πολλά στοιχεία της δυναστείας των Τανγκ μέσω της τέχνης.



Μερικά από τα αγάλματα είναι τεράστια!



Το λυπηρό είναι ότι πολλά από τα σπήλαια είχαν καταστραφεί από την Κίνα της Πολιτιστικής Επανάστασης μεταξύ του 1966 και του 1976.



Ωστόσο, με πολλή δουλειά και υπομονή, πολλές από τις σπηλιές έχουν αποκατασταθεί, και είναι σχεδόν έτοιμες για την προβολή τους στο κοινό!



Εκτός από την πολιτική ηγεμονία, οι Τανγκ επίσης έχουν ασκήσει μια ισχυρή πολιτιστική επιρροή στα γειτονικά κράτη, όπως την Κορέα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.



Προς το τέλος της περιόδου των Τανγκ και τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν, περίοδος η οποία συνοδεύτηκε από παρακμή της κοινωνίας και έλλειψη ελέγχου από το κράτος, οδήγησε στην επανάκαμψη του κομφουκιανισμού αλλά και την ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής σε πολιτικές κρίσεις κοινωνίας, κάτι που επέτρεψε την οικονομική ανάπτυξη κατά την περίοδο της δυναστείας των Σονγ.



Η δυναστεία των Τανγκ, με πρωτεύουσα το Τσανγκ-αν (σημερινή Ξιάν), η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο εκείνη την περίοδο, θεωρείται γενικά ως ένα μέγιστο στο κινέζικο πολιτισμό – ίσο ή ξεπερνά εκείνο της Δυναστεία Χαν – μια χρυσή εποχή του πολιτισμού.

Το σπήλαιο ήταν σφραγισμένο για την προστασία του πολύτιμου περιεχόμενο του, και για να διαφυλαχθεί η ιστορία που βρέθηκε στους τοίχους του. Εγκαίνια του ναού έγιναν στις 10 Μαρτίου.

Αναστάσιος Ντίνος







ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου