Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εκανε «τούμπα» ο Καμμένος: Στηρίζω τον Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεδριάζουν κατά της ...διαπλοκής

Στη... άκρη βάζουν τις διαφορές τους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, και μετά την κυβερνητική κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μουζάλα επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα.
Όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση ανάμεσα σε αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με σκοπό να προετοιμάσουν τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.κ. Μαντάς, Φάμελλος και Βάκη, ενώ μένει να οριστικοποιηθεί και η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ.
Αγάπη μόνο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Δύο μέρες ήταν αρκετές για να λήξει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα. Οπως είπαν εξάλλου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης για την κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των δύο κομμάτων: «Αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως πολύ περισσότερα από αυτά τα λίγα που μας χωρίζουν και για τα οποία θα βρούμε λύση».
Υπενθυμίζεται πως η σημερινή κοινή συνεδρίαση των προεδρείων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι η δεύτερη. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φορά ήταν τον Δεκέμβριο για το παράλληλο πρόγραμμα, όταν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είχαν διαφωνήσει για τη φορολογία στο κρασί και την μπύρα.
Η αναδίπλωση Καμμένου ξεκίνησε μετά την ΚΟ των ΑΝΕΛ
Σε διάστημα λίγων ωρών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέρασε από το «ή ο Μουζάλας ή εγώ» -δίνοντας μάλιστα τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει εντός 24ώρου- στο «θα δούμε από την Τρίτη». Αυτό προέκυψε εξάλλου από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ.
Εδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα. Μάλιστα επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες απαντήσεις την Τρίτη, που θα έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για το πώς θα στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι τον κ. Μουζάλα.
«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και μάλιστα με προοπτική τετραετίας, αλλά όχι στον Μουζάλα», τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Κλείνοντας επιχείρησε να στρέψει τη συζήτηση στο θέμα της διαπλοκής και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου