Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Μητσοτάκης «διαλύει» την ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο-παρωδία - Αναταράξεις στη ΝΔ μετά την στημένη κομματική διαδικασία στη νεολαία του κόμματος

«Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος νεολαίοι - Προανήγγειλε απόδοση ευθυνών για το φιάσκο - Προς διαγραφή Παπαμιμίκου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη νεολαία της ΝΔ μετά τα όσα νοσηρά και παρακμιακά συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ το Σαββατοκύριακο.
«Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει διαγραφές και παραλλήλως δεσμεύεται: «Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία».

Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θα ξεκινήσει μετά το συνέδριο της ΝΔ. Στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών για την στημένη διαδικασία στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διαγραφής του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον οποίο αποδίδονται ευθύνες για το φιάσκο, ενώ αναμένονται κι άλλες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως κι εντός της ημέρας.

Διαβάστε την δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας». 








Το φιάσκο με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
Τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είναι ενδεικτικά των δυσκολιών που συναντά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να προχωρήσει στην αναδόμηση και ανασυγκρότηση του κόμματος, στο προσεχές 10ο Συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή.

Η εκλογή των 400 αντιπροσώπων από την ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο του κόμματος που ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ η ηγεσία της, καταγγέλθηκε αμέσως σαν αντικανονική. Από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος λένε ότι οι εκλογές ήταν εικονικές, ότι δεν στήθηκαν καν κάλπες και ότι η ανάδειξη των εκπροσώπων για το Συνέδριο του κόμματος ήταν αποτέλεσμα παρασκηνιακών διεργασιών μεταξύ των ΟΝΝΕΔιτών.

Ως υπεύθυνος φωτογραφίζεται από την λεωφόρο Συγγρού ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος θεωρείται ότι ελέγχει τη νεολαία. Επίσης διατηρεί σημαντικά ερείσματα και στις κομματικές οργανώσεις όπου επίσης σημειώθηκαν “παρατράγουδα” στις εκλογές της Κυριακής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες ενστάσεις για παρατυπίες, που αυτή την φορά όμως στρέφονται κατά του υπεύθυνου οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη που είναι φυσικά άνθρωπος του προέδρου του κόμματος.

Για να πετύχει πάντως αυτό το αποτέλεσμα στην ΟΝΝΕΔ αλλά και στις ΝΟΔΕ ο κ. Παπαμιμίκος, όπως αναφέρουν τα κομματικά παρασκήνια, έχει συνάψει ευκαιριακή συμμαχία με ανθρώπους από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, καραμανλικούς, σαμαρικούς, ακόμη και ανθρώπους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μέχρι την Παρασκευή μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μαζί του και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, αλλά τελικά η συμφωνία χάλασε.

Το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη πνέει μένεα κατά του γραμματέα του κόμματος και επεξεργάζεται πιθανές κινήσεις. Μία από αυτές είναι να μη αναγνωριστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ και οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο του κόμματος. Οι πιο προωθημένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαγραφή του γραμματέα του κόμματος αν και κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει με καταστατικές διαδικασίες. Το θέμα αφορά τους συσχετισμούς στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος και αν η ηγεσία θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει τις αλλαγές που επιθυμεί για τον μετασχηματισμό της ΝΔ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τις ριζικές ενέργειες, γίνονται και παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ κομματικών στελεχών όλων των τάσεων, ώστε να προκύψει ένας συμβιβασμός που "δεν θα τινάζει στον αέρα το κόμμα".
Άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ λένε ότι “έκανε εντύπωση η ομιλία του κ. Παπαμιμίκου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ” καθώς κατά την άποψή τους αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα για γραμματέας απέναντι στον νυν αναπληρωτή που έχει ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

Πάντως οι συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου το απορρίπτουν, λένε ότι δεν έχει πρόθεση να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Επίσης αναφέρουν ότι δεν είχε ανάμειξη στις διεργασίες της Νεολαίας και ότι πήγε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μόνο για μερικές ώρες, να ακούσει τον πρόεδρο και να κάνει την δική του ομιλία. Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ υπήρξε παρασκήνιο καθώς η “ηγετική πτέρυγα ζητούσε το 30% των συνέδρων, που οι άλλοι την αρνήθηκαν”.

Η εξήγηση στις προτάσεις να μην αναγνωριστούν οι αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και στην ακραία περίπτωση να διαγραφεί ο γραμματέας του κόμματος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, βρίσκεται στο ότι “η ηγεσία δεν κέρδισε την πλειοψηφία ούτε στις εκλογές για τους προέδρους των ΝΟΔΕ και για τους αντιπροσώπους των νομαρχιακών οργανώσεων στο συνέδριο”.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου