Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά δωμάτια των Πυραμίδων(Βίντεο)

Οι επιστήμονες προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των πυραμίδων εδώ και χιλιάδες χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο, πλέον μια νέα μέθοδος υπόσχεται να ρίξει φως στις δομές και τα κρυφά δωμάτια που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβονται πίσω από τα τοιχώματα.
Ήδη μια ομάδα επιστημόνων έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί κοσμικά σωματίδια για να δημιουργήσει χάρτες που να δείχνουν την εσωτερική δομή της πυραμίδας Bent, έξω από το Κάιρο.
Σύμφωνα με την Daily Mail οι τρισδιάστατες εικόνες που συνέλεξε η ομάδα αποκαλύπτουν τα εσωτερικά δωμάτια αλλά και ένα δεύτερο κρυφό δωμάτιο.

daily1.png
daily2.png
Το σύστημα απεικόνισης λειτουργεί ως εξής: Μέσα στο εσωτερικό της πυραμίδας τοποθετείται ένα ειδικό σύστημα με «πλάκες» που εντοπίζει τα λεγόμενα μιόνια (μικροσωματίδια σαν τα ηλεκτρόνια), τα οποία προέρχονται από την ατμόσφαιρα της Γης και έχουν την ικανότητα να περάσουν μέσα από άδειους χώρους αλλά και να απορροφηθούν ή να παρεκτραπούν από σκληρότερες επιφάνειες, δίνοντας έτσι μια «εικόνα» των υλικών του χώρου.
Έτσι, μελετώντας την πορεία των μιονίων μέσα στις πυραμίδες οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερα για την δομή και την κατασκευή τους.
Η πυραμίδα που εξετάστηκε, η οποία βρίσκεται στην νεκρόπολη του Dahshur και είναι μια από τις παλαιότερες που κατασκευάστηκαν από το Βασίλειο του Φαραώ Σνεφέρου, δείχνει να έχει δύο εισόδους οι οποίες στη συνέχεια «ανοίγουν» σε δύο διαδρόμους οδηγώντας σε δύο διαφορετικούς κύριους θαλάμους, που βρίσκονται ο ένας πάνω από τον άλλο.
«Εντοπίσαμε πάνω από 10 εκατ. μιόνια. Τα μετρήσαμε και με βάση την διάταξή τους στον χώρο καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε την εικόνα» δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καινοτομίας και Συντήρησης Αρχαιοτήτων.
Οι εικόνες έδειξαν καθαρά ένα δεύτερο κρυφό δωμάτιο κάτω από το αρχικό, όπως είπε.
pir.png

ΠΗΓΗ newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου