Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Νέο φιάσκο: Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου - Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν

Ο Κοντονής επικαλείται ως πρόσχημα την αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα που θα γινόταν με... άδειες κερκίδες!
Άλλη μια «λαμπρή σελίδα» στην ιστορία των φιάσκων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου για το Σάββατο τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για έναν αγώνα που θα διεξαγόταν χωρίς θεατές!


Στην ανακοίνωση του ο Σταύρος Κοντονής επικαλείται έκθεση της αστυνομίας η οποία
σε έγγραφο της ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ επικαλούμενη λόγους δημόσιας τάξης δεδομένης της μεγάλης 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί, αφού πρέπει να διαθέσει σε αυτές ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών της.

Βέβαια, αυτή η αιτιολογία δεν αποτέλεσε τίποτα περισσότερο από μία δικαιολογία, μια και ο τελικός είχε προγραμματιστεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και η ΕΛΑΣ δεν θα χρειαζόταν να διαθέσει πολύ προσωπικό για την αστυνόμευση του ΟΑΚΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα μπορούσε φυσικά να επικαλεστεί θέμα διαιτησίας για την αναβολή-ματαίωση του τελικού, αφού έτσι θα παραβίαζε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Και η αδυναμία που δήλωσε η Αστυνομία του έδωσε την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

Το πρόβλημα με τους διαιτητές

Αφορμή για το νέο φιάσκο σύμφωνα με την πλευρά της κυβέρνησης αποτέλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τους βοηθούς του διαιτητή του αγώνα Τάσου Σιδηρόπουλου με το περιβάλλον Κοντονή να υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τον είχε διαβεβαιώσει πως μαζί με τον Σιδηρόπουλο θα οριζόταν και η «ομάδα» του, δηλαδή οι δύο βοηθοί που έχει στους αγώνες που διευθύνει, ο Κωσταράς και ο Ευθυμιάδης. Αμφότεροι διεθνείς.

Ωστόσο, από την ΕΠΟ ορίστηκαν ως βοηθοί οι Αλεξέας και Πετρόπουλος με τέταρτο τον Τουμπακάρη, ο οποίος είχε δηλώσει κώλυμα ως τραυματίας έπειτα από την εισβολή οπαδών στο σεμινάριο διαιτητών στο Περιστέρι. Την Τετάρτη, όμως, ανακάλεσε το κώλυμά του, προφανώς γιατί είχε ενημερωθεί ότι θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου