Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σε…καλή μεριά: Πήραμε τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ και θα τη δώσουμε στα δάνεια!

Η μαύρη τρύπα των δανείων «καταπίνει» τις δόσεις – Η ανάπτυξη δεν φαίνεται ούτε με… κιάλια – Σε τόκους και ομόλογα θα πάνε τα περισσότερα χρήματα από τα 7,5 δισ. που εκταμιεύτηκαν από τον ESM.
Η πολυαναμενόμενη δόση των 7,5 δις. ευρώ, μπήκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στους ειδικούς λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομικών και από εκεί θα καταλήξει και πάλι στις …τσέπες των δανειστών!
AdTech Ad
Ο φαύλος κύκλος του δανεισμού της Ελλάδας, χωρίς να κατευθύνεται ούτε ευρώ στην ανάπτυξη, συνεχίζεται ατέρμονα.

Το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων, σχεδόν τα 4/5 δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί να πληρωθούν τόκοι προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Συγκεκριμένα, εντός του τρέχοντος μήνα, θα πρέπει να πληρωθούν 405 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή τόκων και 300 εκατ. ευρώ για παλιά δάνεια του ΔΝΤ.
Τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβληθούν 2,3 δισ. ευρώ αφορούν στη λήξη ομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Επίσης θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ για τόκους και 457 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Τόκοι και παλιότερα ομόλογα προς το ΔΝΤ θα πρέπει να πληρωθούν και τον Αύγουστο.
Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής , τα χρήματα που θα εκταμιευτούν όχι μόνο δεν θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη, όπως διατείνονται πολλά κυβερνητικά στελέχη, αλλά τελικά θα μας λείπουν και 8,3 δις. ευρώ έως το τέλος του έτους!
Αν συνυπολογίσει κανείς σε αυτή τη ζοφερή εικόνα και τις αιτιάσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην απορρόφηση κονδυλίων από το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ», το οποία προορίζονται για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε συνάγεται ότι η ανάπτυξη είναι απατηλό όνειρο….

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου