Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εκατοντάδες όπλα σε εμπορικό πλοίο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο - Τι εντόπισε η «αστυνομία» του ψευδοκράτους

Αμμόχωστος: Φορτίο 645 όπλων, 318 επαναληπτικά/αυτόματα και 327 τουφέκια συνήθους τύπου, ανακάλυψε η «αστυνομία» σε κοντέινερ που επρόκειτο να φορτωθεί στο εμπορικό πλοίο “Ριζοκάρπασο” στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Διακόσια από τα όπλα είναι ρωσικής κατασκευής μάρκας Baikal και τα υπόλοιπα ιταλικής κατασκευής μάρκας Benelli, Browing, Beretta και Winchester.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα όπλα είχαν μεταφερθεί με το πλοίο “Μόρφου” στις 21 Ιουλίου 2016 στο ίδιο λιμάνι και παρέμειναν μέχρι προχθές σε χώρο εντός του λιμανιού που ανήκει στην εταιρεία Port İsbi ltd.
Τα όπλα φαίνεται να ανήκουν σε άτομο με το όνομα Αλί Κουτσιούκ με αντιπρόσωπο την εταιρεία “Harun Erhun” Karfo Ltd. Διαπιστώθηκε δε ότι τα όπλα εισήχθησαν παράνομα από το λιμάνι της Μερσίνας στα κατεχόμενα και γίνονταν προσπάθειες αποστολής τους πίσω στο λιμάνι της Μερσίνας με το εμπορικό πλοίο “Ριζοκάρπασο”, όπου εντοπίστηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο που κατά το ήμισυ ήταν γεμάτο έπιπλα.

Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι τα όπλα θα μεταφέρονταν σε κάποια από τις αραβικές χώρες ενώ σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν στην Τυνησία.

Σε δηλώσεις του στη Χαβαντίς, ο Ερντογάν Σαντούν, ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφορών “Harun Sadun” (σσ άλλη εφημερίδα την αναφέρει ως “Harun Erhun”), είπε ότι όσα γράφτηκαν στον Τύπο για το φορτίο αυτό είναι αναληθή, τονίζοντας ότι τα όπλα δεν μεταφέρθηκαν παράνομα αλλά με νόμιμη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης των όπλων, Αλί Κουτσιούκ, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που θα εξήγαγε όπλα μέσω του κλειστού λιμανιού Αμμοχώστου, κάτι που του επέφερε μεγάλη ζημιά και πρόσθεσε ότι την αναχώρηση του φορτίου όπλων από το λιμάνι της Μερσίνης, ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία, όμως κανείς δεν τους ανέφερε ότι για τη μεταφορά φορτίου με διαμετακομιστικό σταθμό ήταν αναγκαία σχετική απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” στα κατεχόμενα.

Οι τ/κ εφημερίδες προβάλλουν το ερώτημα γιατί το φορτίο έμεινε τόσες μέρες στην περιοχή του λιμανιού της Αμμοχώστου αφού επρόκειτο να ήταν μόνο διαμετακομιστικός σταθμός και γιατί ο αριθμός του φορτίου που εισήλθε στο ψευδοκράτος ήταν διαφορετικός από αυτόν κατά την εξαγωγή που τελικά δεν έγινε, λόγω της επιχείρησης από την “αστυνομία”. Την πληροφορία στην “αστυνομία” φέρεται να έδωσε το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο διαχείρισης του λιμανιού Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου