Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Τ/κ δημοσίευμα κάνει λόγο για οδικό χάρτη λύσης αν όλα πάνε καλά - Στόχος μια διεθνής πενταμερής διάσκεψη την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου

Λευκωσία: Με τον τίτλο “Οδικός χάρτης για τη λύση” η "Κίπρις ποστασί γράφει σήμερα ότι ενώ η προσοχή όλων έχει στραφεί προς τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, που θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου, είναι γνωστό ότι, αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε έναν οδικό χάρτη.

Επικαλούμενη πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η τ/κ εφημερίδα γράφει ότι κατά τη διάρκεια των επτά κρίσιμων συναντήσεων από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, όλα τα θέματα θα συζητηθούν και πάλι με στόχο την ελαχιστοποίηση των εμποδίων. Ο στόχος, προστίθεται, είναι οι ηγέτες να πάνε στη Νέα Υόρκη μετά τις 14 Σεπτεμβρίου με τις διαπραγματευτικές ομάδες και να διεξαχθεί μια Σύνοδος Κορυφής για το Κυπριακό με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πάνω από το 90% των θεμάτων έχουν συμφωνηθεί στα τέσσερα κεφάλαια, εκτός από το εδαφικό και τις εγγυήσεις, και σε περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, ο στόχος είναι μια διεθνής πενταμερής διάσκεψη την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου για τη συζήτηση των θεμάτων εγγυήσεων και ασφάλειας. Θεωρείται ότι μια «συμφωνία-πλαίσιο» θα προκύψει από αυτή την πενταμερή σύνοδο. Μετά από αυτή τη «συμφωνία-πλαίσιο», ένα λεπτομερές σχέδιο θα εκπονηθεί, ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί γι` αυτό και ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το αργότερο εντός του Μαρτίου 2017.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου