Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια, τραυματίστηκε πυροσβέστης και εγκλωβίστηκαν βουλευτές(Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η πυρκαγιά στο νησί της Θάσου που ξέσπασε εξαιτίας κεραυνών.
Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καζαβήτι καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.
AdTech Ad
Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναριών. Ο πυροσβέστης στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπυ διεγνώσθη με συντριπτικό κάταγμα ποδιού και λόγω της κατάστασης του μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Καβαλάς προκειμένου να χειρουργηθεί.

Εγκλωβίστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες εξαιτίας των πυκνών καπνών και της φωτιάς και δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφαλή τρόπο στον Πρίνο. Οι ίδιοι, μιλώντας στο «Kokkinokavalas.gr»,  περιέγραψαν την κατάσταση ως εφιαλτική.
Πρόκειται για τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς.
Αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν συνολικά 65 πυροσβέστες με 40 οχήματα που ήρθαν στο νησί από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, οι οποίοι και δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες. Επίσης, επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, δυο τύπου PZL και δυο ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Στη Θάσο έχει μεταβεί και η Α' ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Πηγή: kokkinokavalas.gr,kavalanews.gr

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου