Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ο ρωμαίικος θρύλος ότι θα σηκωθεί ο μαρμαρωμένος και «πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θάναι», ζωντανεύει με ένα ρωσικό θρύλο που αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια για την Ιστανμπούλ που ξαναγίνεται Κωνστιαντίνιε, δηλαδή ξανά Κωνσταντινούπολη.
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται για πολλούς φαιδρά και ίσως ανόητα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι αντικείμενο μελέτης πολλών γεωστρατηγικών ινστιτούτων για τις προσεχείς εξελίξεις, σίγουρα λέει κάτι το σοβαρό.

hqdefault
Το μεγάλο άγχος που διακατέχει το τουρκικό κατεστημένο εδώ και λίγες δεκαετίες με το φάσμα της διάσπασης και τελικής διάλυσης της Τουρκίας, είναι άλλο ένα σοβαρό στοιχείο, ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Το οικοδόμημα του γίγαντα τρίζει από πολλές πλευρές και το κυνήγι των μαγισσών στο εσωτερικό αυτής της χώρας, είναι μια άλλη σοβαρή ένδειξη για την πραγματικότητα που προσπαθούν μάταια να την κρύψουν.
Όμως το ότι οι σύγχρονοι Ρωμιοί δεν είναι Ρωμιοί αλλά Νεοέλληνες που τρέμουν μην τους χαρακτηρίσει κάποιος… φασίστα ή ρατσιστή, είναι η τραγική πλευρά όλης αυτής της ιστορίας.
Αλλά όπως είπε ο άγιος Παππούλης, «σίγουρα δεν μας αξίζει αλλά αυτοί έκαναν τόσα πολλά εγκλήματα σε βάρος μας που η θεια οικονομία θα τους την πάρει και θα μας την δώσει»
Η αρχή από τον βορρά έγινε από την Κριμαία και έπεται συνέχεια.
Το εντυπωσιακό αυτό βίντεο είναι ρωσικό και γυρίστηκε από τον πατέρα Τύχων πνευματικό του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου