Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξαναχτύπησε: Κανείς δεν θα μας φυλακίσει στα σημερινά σύνορα

Συστηματικά και μεθοδικά ο Τούρκος πρόεδρος δηλητηριάζει την τουρκική γνώμη με νεοοθωμανικές βλέψεις, οι οποίες δεν αφήνουν παρερμηνείες για τις μύχιες επιδιώξεις του ισλαμικού καθεστώτος που εγκαθιδρύει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.
Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, υποστήριξε τα εξής: «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».
 
«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», πρόσθεσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Στη συνέχεια και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, επιχείρησε να παραλληλίσει τις ενέργειες του Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο και διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός».
Πρακτικά, ο Τούρκος πρόεδρος με έμμεσο τρόπο δεν χάνει καμία ευκαιρία να υπαγορεύει στη συλλογική συνείδηση της τουρκικής κοινής γνώμης, την άποψη ότι το τουρκικό έθνος είναι σήμερα εγκλωβισμένο σε σύνορα που δεν ανταποκρίνονται στην ιστορική του πορεία. Η τακτική αυτή δεν είναι τυχαία. Όταν ο ηγέτης ενός κράτους υπενθυμίζει συνεχώς στον λαό του ψευδαισθήσεις μεγαλείου αλλοτινών εποχών,ουσιαστικά ρίχνει τον σπόρο για μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος των γειτονικών χωρών, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται φωναχτά. 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου