Λευκωσία: Την διόρθωση της απόφασης της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα ζήτησε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της, αλλά “αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία των διαπραγματεύσεων από δω και πέρα δεν θα έχει νόημα”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί προέβη σε δηλώσεις κατά την συνάντησή του το πρωί με αντιπροσωπεία της κίνησης “Αλληλεγγύη”. Όπως είπε, η εν λόγω απόφαση προκάλεσε θυμό στην τ/κ κοινότητα και δημιούργησε ανασφάλεια. “Έχουμε ανάγκη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δεν έχουμε ανάγκη συμπεριφορές που θα διαβρώσουν την ασφάλεια”. Ο ίδιος, συνέχισε, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του τάχθηκε ενάντια στις δηλώσεις περί προσάρτησης, ένωσης.
“Είναι δικαίωμά μας να περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά και από τον ε/κ ηγέτη” είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να γίνει με κανέναν τρόπο αποδεκτό το να στηρίζει αυτή τη συμπεριφορά, την απόφαση της Βουλής, και το κόμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο ΔΗΣΥ.

Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε ότι πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προβεί άμεσα σε βήματα για την ακύρωση αυτής της απόφασης

Το ΕΛΑΜ, παρ` ότι είναι ένα μικρό κόμμα, συμπαρασέρνει και τους μεγάλους, όπως έγινε και στη Μεγάλη Βρετανία όπου ένα πολύ μικρό κόμμα άρχισε την προσπάθεια αποχώρησης από την ΕΕ και το Brexit έγινε αποδεκτό με μεγάλη πλειοψηφία από την Βουλή τους, πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης,

Γι αυτό το λόγο, είπε, δεν έχουν πάρει ελαφρά την καρδία το θέμα αυτό και ούτε έχουν τέτοιο σκοπό. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, ένα μήνα μετά την "εκλογή" του, είχαν συμφωνήσει οι δύο ηγέτες για την τηλεφωνική σύνδεση κινητών τηλεφώνων και στις δύο πλευρές στην Κύπρο. Παρ` ότι, συνέχισε, έγινε η τεχνική προεργασία δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί λόγω μιας νομοθεσίες που υπάρχει στην ε/κ πλευρά και το εμποδίζει αυτό. “Ορίστε, η Βουλή στο νότο πρέπει να εργαστεί γι` αυτό. Να καθίσει να τροποποιήσει αυτή τη νομοθεσία. Μια Βουλή που θα είναι υποβοηθητική για την επικοινωνία των κινητών τηλεφώνων στην Κύπρο, παίρνει μια τέτοια απόφαση, εκφράζει με αυτό τον τρόπο τη βούλησή της. Και αυτό βεβαίως είναι ένα θέμα που δημιουργεί ανασφάλεια στην τ/κ κοινότητα”.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι είναι καθήκον του να επιτύχει μια ζωή με ειρήνη και ευημερία για τις νέες γενιές στην Κύπρο, είναι βασικός του στόχος μια ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο, ωστόσο τα τελευταία γεγονότα έχουν επιφέρει σοβαρό χτύπημα στη διαδικασία.

Η κίνηση “Αλληλεγγύη” παρέδωσε στον κ. Ακιντζί την έκθεσή για τα λατομεία κάνοντας μνεία στην ευαισθησία που δείχνει ο Τ/κ ηγέτης σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα των λατομείων “πληγή που τρέχει για τη χώρα”, προσθέτοντας πως πρέπει να εξετασθεί ο τρόπος λειτουργίας τους.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ