Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Γερμανικά ΜΜΕ για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είσαι ένας μικρός άνδρας του Βοσπόρου με τρέλα για εξουσία» - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΕ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
 
«Είσαι ανεπιθύμητος εγωμανής και μικρός άνδρας του Βοσπόρου, με τρέλα για την εξουσία» αναφέρει η εφημερίδα Bild, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.
 
Η γερμανική εφημερίδα με αφορμή τα όσα έγιναν πρόσφατα στις διαμάχες Τουρκίας-Ολλανδίας γράφει χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Τουρκίας: «Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ! Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης».
 
Κατηγορεί επίσης «τον μικρό άνδρα του Βοσπόρου» ότι «καταστρέφει τη χώρα του».
 
Την ίδια στιγμή τα δύο τρίτα των Γερμανών, το 64,2%, τάσσονται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διπαραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild. Υπέρ της συνέχισής τους τάσσεται μόνον το 11,9%, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν απαντούν.
 
Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ της διακοπής, ενώ το υψηλότερο ποσοστό κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι εκείνο των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού-αντιευρωπαϊκού-ξενοφοβικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) με 85%.
 
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ είπε χαρακτηριστικά στη Bild ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση».
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου