Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεχόμαστε πόλεμο, είμαστε υπό εξόντωση

«Κάποιοι δεν θέλουν την ανάσταση της κοινωνίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε ότι η Εκκλησία δέχεται πόλεμο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «πετούν φωτοβολίδες εκείνοι που δεν θέλουν την Ανάσταση της κοινωνίας μας, της Πολιτείας μας και του Έθνους μας. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε κάποτε η Πολιτεία μας να αποδεσμεύσει τις μυστικές υπηρεσίες για να ενημερώσουν το λαό μας ποιοι είναι εκείνοι που δουλεύουν εναντίον μας με διάθεση αντεθνική και τι επιδιώκουν για να μπορέσουμε κι εμείς να ξυπνήσουμε επιτέλους».
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι «δέχεται τέτοιο πόλεμο, που αισθανόμαστε ότι είμαστε υπό εξόντωση».

Ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος, μίλησε και για την πολιτική αλλά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ λυπάμαι τον Τσίπρα και λέω λυπάμαι για όλα αυτά που τραβάει. Λένε ότι αυτός ο παπάς σήμερα έπεσε στα βάτα, ξέρετε τι είναι τα βάτα; Έτσι έπεσε ο Τσίπρας, έχει διάθεση, θέλει , αλλά...» αναφέρει.
Για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας και την δήλωσή του ότι από την πλευρά της Εκκλησίας προήλθε ο πολιτικός του θάνατος, ο Αρχιεπίσκοπός δήλωσε πως ο κύριος Φίλης, ξέρει πολύ καλά τα πράγματα, έκανε επένδυση πάνω σε αυτό το θέμα και θα φανεί στην πορεία.
Για το θρησκευτικό όρκο λέει ότι συνιστά μια παράδοση, η οποία έμεινε μέχρι τις μέρες μας και έχει ιεροποιηθεί.
Για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας διερωτήθηκε: «αφού είναι διακριτοί οι ρόλοι γιατί μας αφαιρούν την περιουσία όποτε θέλουν;

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου