Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Εκπληκτικός χάρτης αποκαλύπτει το πιο σημαντικό βιβλίο κάθε χώρας - Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας

Δείτε ποιο σπουδαίο λογοτεχνικό έργο επιλέχθηκε για την Ελλάδα

Έχετε ξεμείνει από καλές ιδέες για το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε;

Τι θα λέγατε για μια περιήγηση στον κόσμο μέσα από τη δύναμη της λογοτεχνίας, με τη βοήθεια ενός εκπληκτικού χάρτη που  δημιούργησε ένας... διαβασμένος χρήστης του Reddit, συμπεριλαμβάνοντας τα εξώφυλλα των πιο αντιπροσωπευτικών βιβλίων από κάθε χώρα;
Η πρωτότυπη αυτή δημιουργία του χρήστη Backforward24, που έγινε viral, περιλαμβάνει κυρίως κλασικά έργα που έχουν ταυτιστεί με κάθε χώρα, αλλά και σύγχρονα μυθιστορήματα που προκάλεσαν αίσθηση.



Στον χάρτη βρίσκουμε διάσημα και σημαντικά βιβλία που άφησαν την σφραγίδα στους στην παγκόσμια λογοτεχνία, όπως π.χ. το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι στη Ρωσία και η «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Ώστεν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται από το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, η Ιρλανδία από τον «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις, η Κολομβία από το «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η Γαλλία από τους «Αθλιους» του Βίκτορος Ουγκό και η Ισπανία από το «Η σκιά του ανέμου» του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν.



Όσο για την Ελλάδα, απεικονίζεται στο χάρτη με το εξώφυλλο της Ιλιάδας του Oμήρου, ενός βιβλίου που έχει επηρεάσει όσο ελάχιστα άλλα τη δυτική σκέψη.

ΠΗΓΗ protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου