Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Κοζάνη: Βρήκαν 3 χειροβομβίδες στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων -Πιθανόν του Β' Παγκοσμίου - ΤΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τρεις χειροβομβίδες εντοπίστηκαν στη διαλογή της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Κοζάνη, οι οποίες πιθανόν χρονολογούνται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα του εργοστασίου εντόπισαν τις τρεις χειροβομβίδες, στο σημείο όπου γίνεται η διαλογή μεταλλικών αντικειμένων. Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι βάρδιας και τα διευθυντικά στελέχη της μονάδας, τα οποία με τη σειρά τους ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομική διεύθυνση Πτολεμαΐδας.

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυνε τις χειροβομβίδες σε ασφαλές σημείο και το Σάββατο θα μεταβεί στο εργοστάσιο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού, για να παραλάβουν το πολεμικό υλικό, προκειμένου να καταστραφεί.
Υψηλόβαθμα στελέχη της νέας μονάδας, ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά που συμβαίνει σε χώρους επεξεργασίας απορριμμάτων για τα οποία υπάρχουν κωδικοποιημένες ενέργειες ως προς την αντιμετώπισή τους.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου