Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Αλβανοί συνέλαβαν Έλληνα στο αεροδρόμιο – Τον κατηγορούν για κατασκοπεία

Οξύνονται οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Τιράνων
Σύμφωνα με είδηση που μεταδίδει η αλβανική τηλεόραση, συνελήφθη στο αεροδρόμιο ένας 52χρονος Έλληνας με την κατηγορία ότι μετέφερε κατασκοπευτικό υλικό στην τσάντα του.
Ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλβανία ως εργολάβος οικοδομών.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, ενώ τα πλάνα που παίζουν στην αλβανική τηλεόραση όσον αφορά στο “κατασκοπευτικό υλικό” είναι από πρόσφατη σύλληψη Ισραηλινού, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πριν μια βδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας συνελήφθη την Κυριακή στο Αεροδρόμιο των Τιράνων ο Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ελλάδας, Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης, επειδή βρέθηκε στις αποσκευές του συσκευή για την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι χρησιμοποιείται για παρακολουθήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις 7 Μαΐου (Κυριακή) παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Τιράνων τα σχετικά έγγραφα για τον Ηρακλή Ιωάννη Δραγούνη, γεννηθέντα στις 21 Απριλίου 1965, πολιτικού μηχανικού, διότι στο Αεροδρόμιο του Ρίνας βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο η προαναφερθείσα συσκευή.
Ο Έλληνας, σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα, εξήγησε ότι βρίσκεται στην Αλβανία επειδή εργάζεται για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τις κεραίες ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας του.
Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου