Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Άφησαν ελεύθερο τον Αλβανό που έκαιγε ελληνικές σημαίες και αυτός άρχισε τις απειλές

ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΤΑΧΙΡ ΒΕΛΙΟΥ - ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Στα χέρια των αλβανικών Αρχών έπεσε ο Αλβανός εξτρεμιστής Ταχίρ Βέλιου, γνωστός για την ανθελληνική του δράση - Τον έπιασαν χθες 7/06/2017 και σήμερα 8/06/2017 τον άφησαν ελεύθερο - Συνεχίζει τις απειλές και το παραλήρημα ο Αλβανός εξτρεμιστής 
Ο προκλητικός εθνικιστής που... ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία», συνελήφθη στα σύνορα Αλβανίας – Κοσυφοπεδίου με αφορμή τις καταδρομικές επιθέσεις σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, όπου υπέστειλε, ποδοπάτησε και έκαψε ελληνικές σημαίες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στο Αλύκο και την Λειβαδιά, ενώ τις ίδιες ημέρες με μπαράζ δημοσιεύσεων ζητούσε την απέλαση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου!
Ο Βέλιου, που συνελήφθη με δύο ακόμα συνεργάτες του, έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια. Κρατούνται από τις αλβανικές αρχές και κατηγορούνται για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και την δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.
Εκτός από τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, ο ίδιος και η οργάνωσή του, εξαπέλυαν επιθέσεις στο Κόσσοβο αλλά και στα Σκόπια.
Οι κινήσεις τους αρχικά είχαν χαρακτηριστεί ως γραφικές και η αλβανική κυβέρνηση δεν έδειχνε καμία διάθεση να «αγγίξει» τον προκλητικό εθνικιστή. Η δράση του ωστόσο εξελισσόταν συνεχώς και γινόταν επικίνδυνη και απειλητική για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, γεγονός που θορύβησε την αλβανική κυβέρνηση που έπειτα από πιέσεις άλλων χωρών προχώρησε στη σύλληψή του.
Τον έπιασαν για να τον αφήσουν 
Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr η ολιγόωρη σύλληψη του επικεφαλής της ακραίας οργάνωσης, αποδίδεται τόσο στη βούληση του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, ο οποίος ειναι υπηρεσιακός -εν όψει των βουλευτικών εκλογών- και δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση Ράμα, όσο και σε πιέσεις που ασκήθηκαν από δυτικούς διπλωμάτες.
Ο Βέλιου πάντως δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε καθόλου από την σύλληψη, την οποία προσπαθεί μάλιστα να εκμεταλλευτεί ώστε να παρουσιαστεί ως ήρωας στους ακραίους κύκλους που δρουν, εντός κι εκτός Αλβανίας.
Έτσι, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, επανήλθε με μία προκλητική δήλωση, η οποία αυτή την φορά στρέφεται εναντίον των Τιράνων.
"Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ η αλβανική πολιτική τάξη είναι αντισυνταγματική καθώς δεν δεσμεύεται για λύτρωση των αλβανικών εδαφών και εθνική ένωση", αναφέρει ο Βέλιου...
Όταν μιλά για λύτρωση αλβανικών εδαφών βέβαια, εννοεί περιοχές της Ελλάδας, του Κοσσόβου και των Σκοπίων...
Ο ίδιος δείχνει αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει την δράση του, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε κλιμακωθεί επικίνδυνα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου